"Ik ben als mens zeer geschokt", reageert Wortel.
"Ik ben als mens zeer geschokt", reageert Wortel. Foto: Gerard Wortel

Gedicht Gerard Wortel beklad met antisemitische leuzen

Mensen

EEMNES - Een onbekende dader heeft recentelijk het gedicht van ex-dorpsdichter Gerard Wortel langs de Eemnesser Vaartsteeg beklad met antisemitische teksten. Het gemeentebestuur van Eemnes heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Wortel hoopt dat de daders zo snel mogelijk worden opgespoord. “Ik ben als mens zeer geschokt over de leuzen die, zoals op mijn gedicht, zijn geschreven”, vertelt hij. “Het gaat mij niet om mijn gedicht, maar om het feit dat er mensen in Eemnes rondlopen die hun verknipte gedachtengoed ergens publiekelijk neerkalken.”

“Groeiende problematiek”

Het valt Wortel op dat het vandalisme in de polder met steeds grotere proporties toeneemt. “Dit is niet het eerste, maar de derde uiting van zo niet onderhand een structurele, hufterige uiting van vandalisme in de polder”, vertelt hij. “Maar wat het totaalbeleid van de gemeente is om het toenemend vandalisme te beteugelen, is mij volkomen onbekend. Tot op heden heeft de gemeente zich nog niet in het openbaar uitgesproken over haar ontsteltenis en eventuele voorstellen rondom haar aanpak van deze groeiende problematiek in Eemnes.”

Meer toezicht

Wortel heeft het gemeentebestuur van Eemnes op de hoogte gebracht van zijn bekladde gedicht. Het gemeentebestuur heeft vervolgens aangifte gedaan bij de politie. “Wat ik van de uitkomt betreffende een eventuele opsporing kan verwachten, is op dit moment moeilijk te zeggen”, vertelt Wortel. “Wel heeft de gemeente toegezegd meer politietoezicht in en rond de polder in te zetten.”

Uit de krant