Afbeelding
Foto: BEL Combinatie

Koninklijke Onderscheiding voor Esther Rabbe-Grimbergen

di 7 dec 2021, 17:47 Mensen

BLARICUM - Esther Rabbe-Grimbergen ontving afgelopen vrijdag een Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor kinderen met autisme bij De Droomboom in Blaricum.

Esther Rabbe-Grimbergen wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Rabbe-Grimbergen woont zelf in Opmeer, maar omdat De Droomboom gevestigd is in Blaricum ontving zij de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Anne-Marie Kennis. Burgemeester Joan de Zwart-Bloch was op het laatste moment verhinderd. 

Droomboom

De Droomboom biedt kinderen van 2 tot en met 8 jaar met autisme een bijzondere leeromgeving waarin een positieve benadering, enthousiasme en vertrouwen belangrijke pijlers zijn. Middels een speciale methode, de zogenaamde ABA-methodiek die de gedecoreerde zich door een opleiding aan de Universiteit van Texas eigen heeft gemaakt, begeleidt en traint De Droomboom de kinderen. En met succes, want tachtig procent stroomt uiteindelijk door naar regulier onderwijs. “Een ongelooflijk resultaat, dat alleen tot stand kan komen door al haar inspanningen,” aldus de gemeente.

Moed en doorzettingsvermogen

“Mevrouw Esther Rabbe-Grimbergen heeft veel moed en doorzettingsvermogen. Ze werkt niet alleen hard, ze is ook in staat om het kind uit zijn of haar eigen wereldje te halen,” schrijft de gemeente vol lof. “Al tijdens het intakegesprek krijgt ze contact met de autistische kinderen, die anders alleen door de ouders te benaderen zijn.”

Al 15 jaar laat ze via de stichting zien dat kinderen met de zwaarste diagnose wel degelijk een plaats kunnen vinden in deze maatschappij. En dat het belangrijk is om hier meer geld voor beschikbaar te stellen.

Corona

Toen het kabinet besloot om op 15 maart 2020 de scholen en kinderdagverblijven te sluiten, had Rabbe-Grimbergen dit al zien aankomen. Voordat de sluiting ingaan, was ze al aan de slag met een draaiboek voor ouders en trainers. “Daardoor konden de begeleiders al snel aan de slag en naar een vast kind of adres om 1 op 1 training te geven.”


Afbeelding
Expositie Boem Paukeslag in het Huis van Eemnes Cultureel gisteren
Afbeelding
Zes coronapatiënten in Tergooi MC: ‘We zijn voorzichtig positief’ Coronavirus 2 dagen geleden
Afbeelding
‘Meins koolraap’ Bol-an 2 dagen geleden
Afbeelding
PoëzieWeek met Elisabeth Lockhorn in bibliotheek Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Studenten Conservatorium van Amsterdam treden op in Papageno Huis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje met Willeke Alberti in Brinkhuis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Online bewonersavond over participatieavond voor inwoners Laren Algemeen 3 dagen geleden

Uit de krant