Vertegenwoordigers van de organisaties met hun cheques.
Vertegenwoordigers van de organisaties met hun cheques. Foto: Bob Awick

Kiwanis reikt cheques uit aan goede doelen

Mensen

BLARICUM - Kiwanis Naarden heeft ondanks corona maar liefst 16.000 euro opgehaald voor diverse goede doelen in de regio. Gisteren, 13 april, werden de cheques bij ‘t Werckpaert in Blaricum uitgereikt.

De gelukkige organisaties waren Stichting Vaarkracht, Stichting 3x7 bij de dokter, Stichting vrienden van Tergooi, de Stichting Vrienden van C’est La Vie-Huis en Stichting Voedselbank Naarden/Bussum/Hilversumse Meent. Alle organisaties kregen een mooi bedrag om hun doelen te kunnen bereiken.

Kiwanis Naarden
Het belangrijkste doel van Kiwanis Naarden is om echt een bijdrage te leveren aan de maatschappij, gefocust op kinderen in achterstandsituaties. De uitreiking van de cheques vond daarom ook plaats op een bijzondere locatie.

Het ‘t Werckpaert biedt al sinds 2004 zinvolle dagbesteding aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of visuele beperking. Het doel is om hulpboeren er zo zelfstandig mogelijk te laten werken. 

Vaarkracht
Stichting VaarKracht organiseert voor kankerpatiënten en hun naasten overal in het land gratis prachtige vaartochten. Zo zet de stichting zich in dat de kankerpatiënten op het water al hun zorgen vergeten.

Met Stichting 3x7 bij de dokter is een nieuwe en moderne vorm van patiëntinformatie bedacht. Zo is er een podcast waar een dokter uitleg geeft en ervaringen van kinderen en ouders te horen zijn. Zo lijkt het alsof je er echt bij zit in de spreekkamer.

Chemotuin
Stichting Vrienden van Tergooi heeft als doel om het verblijf van patiënten en bezoekers in het ziekenhuis aangenamer te maken. Zo hebben ze zich ingezet voor allerlei projecten als de Chemotuin en de Groene Kas. 

Het C’est La Vie-Huis is er voor ongeneeslijk zieken die in de laatste levensfase zitten en warmte, zorg en aandacht krijgen. Vrijwilligers en professionals zetten zich dan in om de gasten en hun naasten te ondersteunen in deze lastige periode.

Voedselbank
Stichting Voedselbank Naarden Bussum verstrekt gratis eten aan arme mensen, dit wordt alleen door vrijwilligers gedaan. De arme mensen krijgen dan voedselpakketten die samengesteld zijn door de voedselbank. 

Stichting Viore is een gedreven organisatie waar bijna maar liefst 70 vrijwilligers werken. Viore is een centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen.

Uit de krant