Goede Buren genieten samen aan tafel in het Huis van Eemnes.
Goede Buren genieten samen aan tafel in het Huis van Eemnes. Foto: Jos Willink

Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes

Mensen

EEMNES - Statushouders, bezoekers van Taalcafé Eemnes en vrijwilligers van Goede Buren Eemnes genoten afgelopen vrijdag 13 mei van het Goede Buren Diner, in gezelschap van burgemeester Roland van Benthem en wethouder Mirjam Havinga. 

De gerechten waren door de koks van het Huis van Eemnes gekozen uit Smacznego, het eerste Internationale Eemnesser Kookboek. Het kookboek is samengesteld uit recepten aangeleverd door bezoekers van het Taalcafé Eemnes.

Menu
Op het menu stonden linzensoep en courgettesoep, gevulde paprika’s, rijst en een Griekse salade. Het toetjes bestond uit maanzaadcake en chocoladecake.  

Terwijl de volwassenen in de Brasserie van het Huis van Eemnes aan het diner zaten, deden hun kinderen zich tegoed aan patat en pizza en keken na hun maaltje samen een film in de Bibliotheek. 

Taalcafé Eemnes
Sinds de start zes jaar geleden komen er in het Taalcafé Eemnes, elke vrijdagochtend van tien tot half twaalf, mensen uit inmiddels 39 verschillende landen.

Het zijn niet alleen vluchtelingen die de weg naar het Taalcafé vinden, maar ook immigranten die naar Eemnes zijn gekomen vanwege de liefde voor een Hollandse partner of vanwege een baan.

Uit de krant