Blaricumse tweevoudig olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage.
Blaricumse tweevoudig olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage. Foto: RUUDPOS.NL

Tweevoudig olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage geeft eerste boek uit

Mensen

BLARICUM - Het boek Opgeladen! van de Blaricumse tweevoudig olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage verschijnt vandaag, dinsdag 21 juni, bij Ambol Anthos Uitgevers.

Het boek gaat over geluk, gezondheid, presteren, energie en vitaal zijn, dat volgens de topsporter veel verder gaat dan alleen een goede conditie.

Balans
Een goede werk-privébalans, een betere conditie, presteren op het werk, fit en uitgerust zijn, meer aandacht hebben voor de kinderen, makkelijker kunnen ontspannen. We willen het allemaal, maar in de hectiek van het dagelijks leven lukt het vaak niet.

Jochem Uytdehaage werd er na zijn carrière als schaatser ook mee geconfronteerd dat hij zich niet op vijf, zes dingen tegelijk kon richten.

De vier batterijen van energie
De Blaricummer ontwikkelde door de jaren heen een methode om een goede energiebalans te bewaren: de vier batterijen van energie.

De batterijen, onderverdeeld in spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek, communiceren met elkaar en zijn van grote invloed op hoe we ons voelen.

Tips & tricks
Uytdehaage geeft in Opgeladen! inzichten en tips & tricks voor iedereen die een rijker leven wil leiden. Dit doet hij aan de hand van anekdotes en ervaringen uit zijn topsportcarrière en de periode daarna. 

De topschaatser is tegenwoordig werkzaam als motivator en spreker. Twintig jaar na zijn gouden Winterspelen van Salt Lake City deelt hij zijn ervaringen, kennis en inzichten, en geeft hij praktische tips voor iedereen die een gezonder en gelukkiger leven wil leven.

Uit de krant