Burgemeester Joan de Zwart-Bloch met Michel Distelblom.
Burgemeester Joan de Zwart-Bloch met Michel Distelblom. Foto: Gemeente Blaricum

Michel Distelblom krijgt Koninklijke Onderscheiding voor werk KNGF Geleidehonden

Mensen

BLARICUM - De heer Michel Distelblom heeft uit handen van burgemeester Joan de Zwart-Bloch een Koninklijke Onderscheiding ontvangen op woensdag 22 juni. De inwoner van Blaricum zette zich de afgelopen 20 jaar geheel belangeloos in voor KNGF Geleidehonden.

KNGF Geleidehonden streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een professioneel opgeleide hond. Een geleidehond vergroot namelijk de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. 

KNGF Geleidehonden
Michel Distelblom was sinds zijn pensioen in 2002 al actief als vrijwilliger voor KNGF Geleidehonden. Hij was elk jaar minstens een dag per week aan de slag met grote en kleine klussen in en rondom het kennelgebouw. Ook kon de organisatie op hem rekenen bij allerlei evenementen.

Loyaliteit en betrokkenheid
Burgemeester Joan Bloch - De Zwart: “De loyaliteit en betrokkenheid van de heer Distelblom waren enorm groot. Hij is een harde werker die eigenlijk nooit heeft verzuimd. Dat betekent dat hij zich in al die jaren zeker zo’n 5.500 uur voor KNGF heeft ingezet. Hij begreep dat het werk dat hij deed weliswaar vrijwillig was, maar zeker niet vrijblijvend.”

Michel Distelblom bereikte in februari van dit jaar de respectabele leeftijd van 80 jaar en vond het tijd om eindelijk ‘echt’ met pensioen te gaan.  Burgemeester Joan Bloch - De Zwart: “Een beslissing die iedereen alleen maar kan respecteren. Maar wat zullen zijn collega’s bij KNGF hem gaan missen.” De heer Distelblom is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uit de krant