Willeke Alberti bezoekt in samenwerking met Velderhof senioren om eenzaamheid tegen te gaan en kwam een stoel brengen bij het Rosa Spierhuis.
Willeke Alberti bezoekt in samenwerking met Velderhof senioren om eenzaamheid tegen te gaan en kwam een stoel brengen bij het Rosa Spierhuis. Foto: Bob Awick

Stoel van Willeke en Velderhof voor Rosa Spier Huis

Mensen

LAREN - Willeke Alberti en Velderhof senioren, van de welbekende stoelen, bundelen hun krachten en maken zich sterk om eenzaamheid  tegen te gaan.

De komende maanden bezoeken zij samen vrijwilligers en mensen met een beperking om ze een hart onder de riem te steken.

Een stoel kan ook terecht komen bij de bibliotheek van een tehuis, zoals woensdagochtend bij het Rosa Spier Huis. Thérèse Steinmetz, zangeres en thans kunstschilder, woont daar en nam als eerste plaats in de geschonken stoel.

Warme bezoeken
Van oktober 2021 tot en met het voorjaar van 2022 bezoekt Willeke mensen thuis. Aan de hand van ingezonden persoonlijke verhalen, worden mensen geselecteerd die een momentje verdienen met Willeke. De warmte die zij meebrengt tijdens deze feestelijke aangelegenheid zal als een familiebezoek zijn. Ook overhandigt Willeke de ouderen een Velderhof stoel op maat.

Willeke Alberti Foundation
De Willeke Alberti Foundation is opgericht door Willeke Alberti en is ontstaan vanuit het groeiend besef dat steeds meer ouderen en zwakkeren in onze maatschappij buiten de samenleving komen te staan. Door hun leeftijd of beperking komen deze mensen vaak in een verzorgingsinstelling terecht, waardoor een onvrijwillig isolement kan volgen. Willeke wil dit met haar Foundation graag voorkomen. “Senioren, mensen met een beperking, begeleiders en vrijwilligers in de zorg kunnen juist nu onze aandacht en respect goed gebruiken,” aldus Willeke Alberti.

Oproep
Degene die een bijzonder verhaal hebben die ze met Willeke willen delen of een ander een Velderhof stoel gunnen kunnen hun verhaal delen via www.willekealberti-foundation.nl. En misschien staat Willeke straks bij je op de stoep met een op maat gemaakte Velderhof stoel!

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant