Thom Shuitemaker in zijn vertrouwde omgeving van de bibliotheek.
Thom Shuitemaker in zijn vertrouwde omgeving van de bibliotheek. Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum

Voormalig directeur bibliotheek Laren Thom Schuitemaker overleden

Mensen

LAREN - Thom Schuitemaker, bekend van bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en de jaarlijkse Poëzievertaalwedstrijd in Huizen, is op dinsdag 2 augustus in zijn woonplaats Amsterdam overleden aan de gevolgen van een noodlottige val. 

“De bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum verloor hiermee een zeer gewaardeerde medewerker, die zich meer dan dertig jaar met hart en ziel inzette voor de bibliotheken in Laren en Huizen”, aldus directeur Pauline Gmelig Meyling.

Specialist collectievorming
Thom was tot 2004 directeur van de bibliotheek in Laren. “Daarna kon hij zijn zeer brede en grote kennis van kunst, literatuur, muziek en films helemaal kwijt in zijn baan als specialist collectievorming.”

“Hij bouwde, samen met het bibliotheekteam, aan twee mooie actuele bibliotheekcollecties in Huizen en Laren en was ook het aanspreekpunt voor bibliotheekleden voor alle vragen op het gebied van e-books en digitale databanken.”

Poëzievertaalwedstrijd
Pauline vervolgt: “We verliezen als team een bevlogen bibliothecaris, een bijzondere man, met humor en een onuitputtelijke vraagbaak voor alle collega’s.” Thom was ook jaarlijks de drijvende kracht achter de Poëzievertaalwedstrijd in Huizen, met feestelijke uitreiking in theater de Boerderij.

“Ook organiseerde hij prachtige en drukbezochte literaire lezingen in de bibliotheken met bekende auteurs en was hij een charmante gastheer bij veel culturele bibliotheekactiviteiten. Het is een groot verlies en we zullen Thom enorm missen.”

Uit de krant