Soms heeft een jongere hulp nodig bij het op zichzelf wonen.
Soms heeft een jongere hulp nodig bij het op zichzelf wonen. Foto: Kamers met Aandacht

Match voor Eemnesserse bij ‘Kamers met Aandacht’

Mensen

EEMNES - Via Kamers met Aandacht kunnen jongeren die zelfstandig willen zijn maar een beperkt sociaal vangnet hebben, gekoppeld worden aan mensen die een kamer in huis over hebben. Voor Roos uit Eemnes is dit onlangs gelukt! 

De stichting Kamers met Aandacht verbindt particulieren in huur- en koopwoningen met een extra kamer aan jongeren. Het gaat om jongeren tussen de 18 en 23 jaar die op twee benen willen staan, en die hier wat begeleiding bij nodig hebben.

Kamer in Soest
Roos had de wens om zelfstandig te wonen, wel met extra begeleiding. Via Kamers met Aandacht is het gelukt om een kamer te krijgen. Verhuurders Elkse (27) en Dennis (29) wonen in Soest. Zij wilden graag hun huis openstellen en gunnen iedereen een “eerste” kamer en met name jongeren die nog wat aandacht kunnen gebruiken.

Deels ook uit de woningnood die er nu is, voelen zij zich verplicht om iets te doen met de kamer die zij in huis over hebben. Dennis: “Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten voor de maatschappij, als iedereen een beetje helpt, wordt de wereld een stuk mooier.” Ook vinden zij het leuk om de energie die jongeren doorgaans hebben om daar iets van mee te krijgen. 

Ook iets doen?
Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Of dat nu een zolderkamer is bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande, bij een echtpaar of een kamer boven een winkel of in een studentenhuis is. De verhuurder is iemand die graag betrokken wil zijn bij de jongere en hem of haar wil helpen zelfstandig te (leren) wonen.

Meer weten?
Elke maand is er een online informatieavond voor mogelijke verhuurders van een Kamer met Aandacht. Tijdens deze bijeenkomst kunnen vragen worden gesteld en is er ook altijd een verhuurder van Kamers met Aandacht aanwezig die vertelt over zijn/haar ervaringen.

Voor meer informatie kan er ook gekeken worden op www.kamersmetaandacht.nl of door contact op te nemen met Sabine Weck (coordinator Kamers met Aandacht, regio Gooi & Vechtstreek) via 06-54287431. Aanmelden kan via: www.kamersmetaandacht.nl/online-informatiebijeenkomst/

!
Afbeelding
Gijs van Hall deel 2 Bol an 22 uur geleden
Afbeelding
PvdA Eemnes roept College op tot leiderschap en daadkracht Politiek 30 sep, 07:24
Afbeelding
BEL-Art toont de natuur van de Erfgooiers Cultureel 29 sep, 16:19
Afbeelding
Expositie Winnende Penselen Cultureel 29 sep, 14:34
Afbeelding
Deo et Arti brengt afwisselende Eenakteravond Cultureel 29 sep, 08:05
Afbeelding
Rouwcafé in het Brinkhuis Mensen 28 sep, 14:27
Afbeelding
Rondje Flevoland voor Oekraïense kinderen in Eemnes Algemeen 28 sep, 11:20

Uit de krant