Minister Wiersma en Steffie van der Meijden.
Minister Wiersma en Steffie van der Meijden. Foto: Bob Awick

Minister Wiersma maakt op College de Brink Leraren van het Jaar bekend

Mensen

LAREN - Wereldwijd wordt op 5 oktober de Unesco World Teachers Day gevierd. Ook binnen de Gooise Scholen Federatie (GSF) werden gisteren alle onderwijscollega’s erkend en en gewaardeerd voor hun inzet, betrokkenheid, passie en vakmanschap.

Op College De Brink in Laren werd een  onderwijscongres gehouden Studenten, lerarenopleiders, leraren van het jaar, collega’s van de GSF en vele andere interessante sprekers zorgden voor een boeiend onderwijsprogramma.

Leraar van het jaar
In de ochtend kwam tevens de landelijke jury onder leiding van de heer Alexander Rinnooy Kan bijeen om de Leraar van het Jaar in het primair, voortgezet, speciaal onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs te kiezen.

De Leraren van het Jaar worden jaarlijks verkozen middels de Verkiezing Leraar van het Jaar en vormen een diverse groep, dwars door alle sectoren heen: PO, SO, VO en MBO. De leraren zijn door hun collega’s als ambassadeurs van het beroep verkozen, uit vele honderden aanmeldingen. 

Winnaars
De feestelijke uitreiking door de minister van onderwijs, de heer Dennis Wiersma en de voorzitter van de Stichting Leraar van het Jaar, de heer Andrew Niemeijer, vond ‘s middags plaats, in aanwezigheid van vele leerlingen, scholieren en studenten. 

Winnaars waren  Steffie van der Meijden (speciaal onderwijs,mentorleraar Heuvelrug College Zeist), Erik Ex (voortgezet onderwijs, docent geschiedenis Cynus Gymnasium Amsterdam), Dimitri van Dillen (middelbaar onderwijs, docent Nederlands en loopbaan & burgerschap ROC Twente) en Lennart van der Meulen (primair onderwijs,leerkracht groep 5/6 basisschool De Gouden Griffel Berkel en Rodenrijs). 

Uit de krant