André (links), Rick, Jorn, Luuk, Tim en Sylvia.
André (links), Rick, Jorn, Luuk, Tim en Sylvia. Foto: Marion Wiggerts

‘De Prof Amateurs’ fietsen en lopen zes keer de berg op tijdens Alpe D’HuZes

Mensen

EEMNES -  Zes Eemnessers gaan zich inzetten voor het goede KWF-doel: Alpe d’HuZes. Het evenement vindt plaats op 1 juni. Het team ‘De Prof Amateurs’ bestaat uit de broers Luuk, Tim en Rick de Ruijgt en Jorn Koot. Zij gaan de berg met de fiets ‘te lijf’, terwijl de ouders André en Sylvia de Ruijgt de uitdaging te voet aangaan.

Zij willen tijdens de 16de editie van dit sportieve evenement zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. 

Wat afgelopen zomer begon als een idee tijdens een fietsrit werd al snel werkelijkheid. Jorn Koot (19), automonteur in opleiding en wielerliefhebber, wilde na het overlijden van zijn opa afgelopen zomer graag meedoen aan de Alpe d’HuZes. Nadat Koot het vervoer richting Frankrijk geregeld had, werd het team al snel uitgebreid met de (wieler)broers Rick en Tim.

Hechte vriendschap

“De naam ‘De Prof Amateurs’ is ontstaan in de zomer van 2019 toen we bevriend raakten met elkaar tijdens het rijden van trainingswedstrijden op de weg”, aldus Koot. “Vanaf maart 2020, de start van de lockdownperiodes, hebben we veel met elkaar gefietst en is er een hechte vriendschap ontstaan.” 

Team ‘De Prof Amateurs’ heeft al meer dan 2.000 euro opgehaald en de deelnemers hopen dat er nog meer gedoneerd wordt. “We hebben een website opgezet, flyers gedrukt en berichten gedeeld. Ook zijn we op de achtergrond bezig een aantal acties op touw te zetten en uit te werken”, aldus Rick de Ruijgt. 

Doneren kan via www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Deprofamateurs.

Uit de krant