Samen lunchen met kerst.
Samen lunchen met kerst. Foto: Hart van Laren

Gezellige kerstlunch voor eenzame inwoners uit Laren

Mensen

LAREN - Met Kerstmis hoort niemand alleen te zijn. Toch overkomt dit helaas steeds meer mensen. De afgelopen jaren groeit het aantal mensen dat zich eenzaam voelt dramatisch en daarom organiseert Roos van der Struis samen met Het Brinkhuis op eerste kerstdag van 12.00 tot 15.00 uur een gezellige lunch in de warme huiskamer van Laren aan de Brink 29. 

Van der Struis vertelt dat ze dit een onverteerbare gedachte vindt en kreeg zo het idee om voor eenzame inwoners van Laren een kerstlunch te organiseren. “Een gezellig samenzijn dat hen even uit hun sociale isolement haalt en waardoor ze zich verbonden voelen met anderen. De mensen van Het Brinkhuis reageerden gelukkig direct heel enthousiast op dit idee en openen op eerste kerstdag speciaal voor deze samenkomst hun deuren.”

Lokale ondernemers

“Samen met vrienden en bekenden uit Laren zullen we een lekkere lunch serveren en zorgen we voor een gezellige middag. Hopelijk worden we hierin gesteund door lokale ondernemers die hun steentje bij willen dragen door het doneren van etenswaren. Hier ben ik nu mee bezig. Voor de kerstlunch vragen we een bescheiden bedrag van 5 euro.”

Aanmelden voor de kerstlunch kan via www.hartvanlaren.nl/op-de-agenda/kerstlunch-eerste-kerstdag.

Uit de krant