Een herbergier, herders en de Wijzen uit het Oosten doen mee met de tocht.
Een herbergier, herders en de Wijzen uit het Oosten doen mee met de tocht. Foto: T. van Bedijk

Kerken organiseren 10de editie Herderstocht

Mensen

EEMNES - Na een paar jaar van afwezigheid is het zaterdag 17 december eindelijk weer zover; de tiende editie van de Herderstocht vindt plaats. De Herderstocht wordt georganiseerd door de Katholieke kerk, de Hervormde gemeente, de Evangelische gemeente en de Protestantse gemeente van Laren en Eemnes.

Dit keer gaat de wandelroute - ongeveer twee kilometer lang en in het (schemer)donker - langs een aantal mooie plekken in Eemnes waar het kerstverhaal wordt gespeeld met het thema ‘Herders, sta op!’. 

De deelnemers kunnen kennismaken met onder anderen een herbergier, herders, de Wijzen uit het Oosten, verschillende dieren en natuurlijk Jozef en Maria. Onderweg komt het eeuwenoude verhaal tot leven. De deelnemers wandelen in groepjes met een begeleider. Wie een lampion of kerstlichtjes meeneemt, zorgt voor een feestelijke wandeling.

Een kaartje kost 2 euro, kinderen tot 4 jaar kunnen gratis mee. Kaarten met tijdslot zijn vanaf woensdag 7 december verkrijgbaar bij Primera aan de Minnehof. De eerste groep vertrekt om 16.30 uur vanaf het Huis van Eemnes aan Noordersingel 4.

Uit de krant