Afbeelding
Foto: Provincie Noord-Holland

Joan de Zwart-Bloch neemt afscheid als burgemeester

Mensen

BLARICUM - Na bijna vijftien jaar neemt Joan de Zwart-Bloch vandaag officieel afscheid als burgemeester van Blaricum, tijdens een buitengewone raadsvergadering in de Dorpskerk. Haar advies voor haar opvolger, Barbara de Reijke, is kort maar krachtig: “Ze moet het vooral op haar eigen manier gaan doen!”

De Zwart-Bloch kondigde in april 2022 aan dat ze verlangde naar meer balans tussen haar privé- en werkleven. “Ik zie er naar uit meer privé-afspraken te kunnen maken op tijden die ik anders vrijhoud voor mijn werk en representatieactiviteiten”, zegt ze, terwijl ze terugblikt op de afgelopen vijftien jaar. 

Spiegeltent

De realisatie van de Blaricummermeent is een van de hoogtepunten van de burgermoeder geweest. “Ook zal ik nooit de viering van Blaricum 200 in 2015 vergeten”, vertelt ze, “een feestweek waar we met een heel gevarieerd programma ontzettend veel dorpsgenoten bij elkaar gebracht hebben rondom de spiegeltent op het Oranjeweitje.”

(Tekst gaat door onder de foto)


In 2005 vierde Blaricum haar 200-jarig bestaan. (Foto: Bob Awick)

Dit weekend hoopt De Zwart-Bloch dat weer te doen, tijdens het afscheidsweekend voor inwoners. Voor senioren wordt op zaterdag 21 januari een lunch georganiseerd in diezelfde Spiegeltent. Zij zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd. 

‘s Avonds is er van 19.30 uur tot middernacht een feestavond met muziek. Iedereen krijgt dan twee consumptiebonnen. Tot slot vindt op zondag 22 januari van 13.30 tot 16.00 uur een gratis bingo plaats voor jong en oud. Voor de burgemeester is de komst van inwoners op de feestavond of bij de bingo een mooi cadeau.

Uit de krant