Burgemeester Roland van Benthem schudt de hand van Diede van der Velden, de 9.000ste inwoner van Eemnes.
Burgemeester Roland van Benthem schudt de hand van Diede van der Velden, de 9.000ste inwoner van Eemnes. (Foto: Bob Awick)
Foto's

Imkersvereniging wint MVO award

  Mensen

EEMNES - Imkersvereniging Blaricum en omstreken heeft vanavond de MVO Award 2017 ontvangen. De vereniging kreeg meer stemmen dan Drukkerij Image Team en Van der Wardt Bouw.

De verkiezing is inmiddels een vast onderdeel van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Eemnes. Deze begon al om 19.30 uur voor de nieuwe inwoners en speciaal Diede van der Velden (14) werd als 9.000ste inwoner hartelijk begroet door de burgemeester.

Het meisje is met haar moeder, de 8.999ste inwoner, en haar zusje, nummer 9.001, onlangs in Eemnes komen wonen. Haar moeder trok bij haar liefde in.

Optreden
Tijdens de receptie was er een optreden van Mia, Anna en Emma die vorig jaar de E-Factor hebben gewonnen. Ook dorpsdichter Gerard Wortel kwam met een scherp lied, waar hij de politiek op de hak nam.

Speciaal voor de bewoners van Happy Home schreef hij ook een lied dat hij samen met ze vertolkte op de receptie.

Nieuwjaarsspeech
Traditioneel sprak burgemeester Roland van Benthem een nieuwjaarsspeech uit. Daarin benadrukte hij vooral dat Eemnessers zelf iets kunnen betekenen voor hun gemeente. Door bijvoorbeeld schoon te maken in de omgeving met de door de gemeente beschikbaar gestelde kar of in de gemeenteraad.

Hij kwam ook terug op het extremisme in de wereld. "Extremisme bestrijdt je niet door zelf extreem te worden. Weg dus met het cynisme, de haat en onverdraagzaamheid, want het leidt tot niets."

Idealen
"Laten we in 2017 omzien naar elkaar, onze idealen hoog houden, open staan voor andere mensen en hun culturen en vooral door in 2017 van het mooie leven in Nederland en in ons Eemnes te genieten. Laten we het goede najagen. En dat niet alleen voor onszelf, maar voor iedereen. Ik toost graag met u op een fantastisch 2017."

Happy Home treedt op met Gerard Wortel.

Gerard Wortel drijft de spot met de lokale politiek.

De burgemeester spreekt zijn nieuwjaarsspeech uit.

De Imkersvereniging Blaricum en omstreken wint de MVO Award.

De presentatie van de Imkersvereniging Blaricum en omstreken. (foto's: Carin van den Berg)


reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail