Tijdens de peutermarkt zijn er ook diverse workshops.
Tijdens de peutermarkt zijn er ook diverse workshops. Foto: Bastiaan Miché

Voorleesfestival met ontbijt en peutermarkt

Mensen

LAREN/BLARICUM - De nationale voorleesdagen zijn vandaag gestart en duren tot 4 februari. Ook Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum heeft een heel programma met activiteiten voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders.

Het Voorleesfestival opent donderdag 26 januari om 10.00 uur in de vestiging Huizen met een feestelijk voorleesontbijt. Deze ochtend lezen burgemeester Fons Hertog van Huizen en wethouder Ben Lüken van Blaricum voor uit het Prentenboek van het Jaar 'De kleine walvis'.

Erika Molenaar sluit het ontbijt muzikaal af. Ze zingt met de kinderen vrolijke peuterliedjes die iedereen kan meezingen en begeleidt hierbij op gitaar.

Peutermarkt
Zaterdag 28 januari vindt van 10.00 tot 12.00 uur een weer een peutermarkt plaats. In de bibliotheek van Huizen komen die ochtend verschillende organisaties samen om ouders en peuters te informeren en te enthousiasmeren.

Naast activiteiten op de markt zelf, geven de diverse organisaties ook korte workshops, zodat ouders en de kleintjes kennis kunnen maken met de activiteiten die worden aangeboden.

Laren
In de vestiging Laren is het op vrijdag 3 februari om 11.00 uur feest. Tijdens '50+ leest voor' zal voorlezer Nelly Brand 'De kleine walvis' met een Japans vertelkastje vertellen.

Alle peuters en hun ouders, verzorgers en grootouders zijn tijdens de activiteiten van het voorleesfestival welkom en alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Uit de krant