Twee jaar geleden werd er bijna 20.000 euro opgehaald.
Twee jaar geleden werd er bijna 20.000 euro opgehaald. Foto: Carin van den Berg

Wandelen voor Water

Mensen

BEL - Volgende week woensdag, 22 maart, gaan ongeveer 800 leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Eemnes, Blaricum en Laren en andere gemeenten in de regio 'Wandelen voor Water'.

Leden van de Rotaryclub Blaricum Centaurea en Huizen Gooimeer geven gastlessen op basisschool De Pionier over het belang van schoon water en hoeveel moeite kinderen elders in de wereld moeten doen om daaraan te komen.

Wateroogst 5
Op woensdag 22 maart - Wereld Waterdag - gaan in totaal 800 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit Soest, Baarn, Eemnes, Laren, Blaricum en Huizen in hun woonplaats wandelen voor water voor de actie 'Wateroogst 5'. 

Ethiopië
De Rotaryclubs Blaricum Centaurea, Huizen Gooimeer, Laren-Blaricum, Baarn-Soest en Soestdijk werken samen voor deze actie. Het uiteindelijke doel is de bouw van zanddammen en bijbehorende sanitaire voorzieningen nabij scholen in de provincie Konso in Ethiopië. Met de opbrengst van de actie 'Wateroogst 5' worden de vier jaar geleden begonnen werkzaamheden voortgezet.

6 kilometer met 6 liter water in je rugzak
De leerlingen lopen 22 maart een route van zes kilometer. Zij dragen een rugzakje met daarin flessen met in totaal 6 liter water, om zich beter te kunnen verplaatsen in de situatie van hun leeftijdsgenoten ergens ver weg. Het kost ze daar zoveel tijd om aan schoon drinkwater te komen dat ze vaak niet naar school kunnen. Zo kunnen de kinderen zelf eens voelen hoe zwaar dat is, al is het maar voor één keer. Voor hun prestatie laten de kinderen zich sponsoren door familie, buren en vrienden.

Route
In Huizen en Blaricum is een mooi en veilig parcours uitgezet langs de Blaricummermeent, het Gooimeer en de Aanloophaven met het Winkelcentrum Oostermeent als start en finish. Na een warming-up door de buurtsportcoach Rubin Vos zal wethouder Marianne Verhage uit Huizen het startsein geven.

Uit de krant