Het monument in het Burgemeester Klarenbeekpark.
Het monument in het Burgemeester Klarenbeekpark.

Dodenherdenking Blaricum

  Mensen

BLARICUM - De Nationale Herdenking in Blaricum staat in het teken van het doorgeven van vrijheid. De herdenking is op 4 mei 2017 bij het monument voor de gevallenen in het Burgemeester Klarenbeekpark.

De herdenking wordt voorafgegaan door een stille tocht vanaf de Sint Vituskerk. Iedereen kan op elk gewenst moment en plaats bij de route aansluiten.

Herdenking
De herdenking begint met het verzamelen bij de Sint Vituskerk aan de Kerklaan om 19.00 uur, waarna om 19.15 uur de stille tocht aanvangt. Een trommelaar van Drum- & Showband MCC zal de stoet voorgaan.

De tocht loopt langs de Sint Vituskerk aan de Kerklaan, linksaf Fransepad, rechtsaf Dorpsstraat, rechtdoor Huizerweg, linksaf Achterom. Rond 19.45 uur eindigt de tocht bij het monument in het Burgemeester Klarenbeekpark.

Signaal Taptoe
Bij het monument volgt een muzikaal intermezzo door het koperensemble en zal burgemeester Joan de Zwart-Bloch iedereen verwelkomen. Na een nieuw muzikaal intermezzo zal Paul Nobelen de aanwezigen toespreken. Rond 20.00 uur zal Rembrandt Zeegers het Signaal Taptoe geven, gevolgd door twee minuten stilte om de gevallenen te herdenken.

Na het zingen van het Wilhelmus zullen gemeentebestuur en veteranen een kranslegging doen en volgt de bloemenhulde door aanwezigen. De herdenking in Blaricum sluit af met koffie en thee om 21.00 uur. De gemeente nodigt iedereen van harte uit bij de herdenking aanwezig te zijn.


reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail