Ernst Wortel in de raadszaal van Laren.
Ernst Wortel in de raadszaal van Laren. (Foto: Bastiaan Miché)

Raadslid Ernst Wortel overleden

  Mensen

LAREN - Raadslid Ernst Wortel van Larens Behoud is gisteren op 79-jarige leeftijd overleden. Een week eerder was hij met een maagbloeding in het ziekenhuis opgenomen.

Wortel was de nestor van de gemeenteraad in Laren. Ook was hij in de jaren 1994-1998 wethouder. Voor zijn inzet voor de gemeenschap werd hij al eerder onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau. Zijn drijfveer was het behoud van de Larense geschiedenis en tradities.

Trots
"We moeten trots en zuinig zijn op alles wat onze Larense families in het verleden tot stand hebben gebracht. Ik blijf mij er voor inzetten onze geschiedenis en onze 'tradities' in het dorp levendig te houden", staat er op de website van Larens Behoud te lezen.

Wortel was duidelijk in zijn standpunten en onvermurwbaar als het daarop aankwam. "Hij was daarom of geliefd, of juist gehaat", aldus partijgenoot Peter Calis.

Fractievergadering
Wortel werd vorige week maandag na een fractievergadering van zijn partij thuis onwel en werd opgenomen. Vorige week meldde burgemeester Elbert Roest dit al tijdens de extra raadsvergadering over de toekomst van Laren.

"Ernst was nog zeer vitaal en was vastbesloten om nog vier jaar politiek actief te zijn", aldus Calis.

Meer berichten