Gemaakt bij restaurant Rust Wat in Blaricum.
Gemaakt bij restaurant Rust Wat in Blaricum. Foto: Wendy Mijnheer

Culinair fotograaf Wendy Mijnheer (35) geeft tips voor de mooiste 'insta-foods'

Mensen

LAREN - Wendy Mijnheer uit Laren is culinair fotograaf en maakt foto's voor restaurants. Dit verschilt van gelegenheden met kleine prijsjes tot en met etablissementen met Michelinsterren. Ze is orthomoleculair therapeut en fotograaf en in die hoedanigheden eigenaar van de websites www.paleo-lifestyle.nl en www.lifestyle-photography.nl.

In de fotografie ligt haar passie bij het culinair fotograferen. Hoe begon het? "Ik heb altijd al van lekker eten gehouden, maar de spreekwoordelijke vlam in de pan (lees: de echte liefde) voor voeding is ontstaan door mijn opleiding tot orthomoleculair therapeut. Nadat ik geleerd had wat voeding met je lichaam kan doen - het kan zowel een positieve als een negatieve invloed hebben op je gezondheid - ben ik eten in een ander daglicht gaan bekijken. In 2012 ben ik mijn website www.paleo-lifestyle.nl gestart waarop ik veel recepten deel. Een recept is niet compleet zonder een foto waarbij het water je in de mond loopt. Maar niet alleen het eten moet er smakelijk uitzien, de hele setting moet kloppen."

Door het fotografiewerk voor haar paleo-website heeft ze inmiddels veel ervaring opgedaan. Wendy: "Hierdoor weet ik het perfecte licht te vinden, weet ik vanuit welke hoek ik een bepaald gerecht het beste kan fotograferen en in welke setting het eten goed tot zijn recht komt. Mijn mooie foto's vielen op en zo ben ik ook voor restaurants gaan fotograferen. Culinaire foto's die er goed uitzien doen het goed in de media en zijn de beste promotie voor ieder restaurant."

Tips voor thuis nodig?

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding
Gooise gemeenten: extra opvangplekken Oekraïners niet haalbaar Mensen 14 mei, 16:30
Afbeelding
100ste leerling voor International School Laren Mensen 14 mei, 12:28
Afbeelding
Kennismaken met Bowls Club ‘t Gooi Sport 14 mei, 07:24
Afbeelding
Museum Singer Laren is BNA Beste Gebouw én wint Publieksprijs Bedrijven 13 mei, 18:37
Afbeelding
Oekraïense vrouwen verwend Bedrijven 13 mei, 11:45
Afbeelding
Ds. Job de Bruijn neemt officieel afscheid Mensen 13 mei, 08:53
Afbeelding
Sleuteloverdracht Ruijtershof in Zuidpolder Eemnes Buurt / wijk 12 mei, 16:14

Uit de krant