Foto-tentoonstelling Gooise zanderijen geopend | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Rinske Kruisinga en rentmeester Karen Heerschop openen de foto-tentoonstelling van Fred Willems.
Burgemeester Rinske Kruisinga en rentmeester Karen Heerschop openen de foto-tentoonstelling van Fred Willems. (Foto: Bob Awick)

Foto-tentoonstelling Gooise zanderijen geopend

  Natuur en Milieu

LAREN - Burgemeester Rinske Kruisinga en rentmeester Karen Heerschop van het Goois Natuurreservaat hebben gisterenmiddag de foto-tentoonstelling over de Gooise zanderijen geopend.

Deze is nog tot 25 augustus te zien in het Brinkhuis aan de Brink in Laren. Het zijn werken van fotograaf Fred Willems die in het kader van het Erfgoedfestival 'Groen in Gooi en Vecht' te zien zijn.

Congres
De Vereniging Vrienden van het Gooi (VVG) treedt op als medeorganisator. Deze heeft zich in de afgelopen jaren intensief beziggehouden met de zanderijen. In 2017 werd een congres gewijd aan deze bijzondere landschappelijke en cultuurhistorische elementen in het Gooise landschap.

Als vervolg daarop heeft de VVG een wetenschappelijk onderzoek laten doen naar de waarden van de zanderijen. Het onderzoek - dat uitloopt op een serie aanbevelingen voor de toekomst van de zanderijen - is dit voorjaar aangeboden aan de Gooise gemeentebesturen.

Fotograaf
Fotograaf Fred Willems heeft de zanderijen ook bezocht en de kwaliteiten ervan op zijn eigen, heel bijzondere manier verwerkt. Hij slaagde erin om iets van de soms uitbundige, soms wat melancholieke sfeer van die Gooise plekken vast te leggen.

Om het bestaan van de zanderijen breder bekend te maken, heeft de VVG een fietsroute langs de zanderijen samengesteld en uitgegeven. Er wordt nog gewerkt aan het plaatsen van informatieborden op een aantal markante plekken langs die route.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>