Tineke Groenesteijn (74): 'Waar heb je m'n bietjes nou, Bart?' | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Tineke en Bart bij de platte bak.
Tineke en Bart bij de platte bak. (Foto: Jacqueline Roest)

Tineke Groenesteijn (74): 'Waar heb je m'n bietjes nou, Bart?'

  Natuur en Milieu

EEMNES - Het echtpaar Tineke en Bart Groenesteijn uit Eemnes huurt anderhalve tuin op volkstuincomplex De Eemakker. Het is eigenlijk de hobby van Tineke (74). Haar Bart (75) mag het zware werk zoals spitten en snoeien verrichten.

"Bart maakt soms te veel schoon. Ineens waren mijn zwarte bessen weg. Had hij voor onkruid aangezien." Gemiddeld is de Eemnesserse driemaal per week zo'n tweeënhalf uur in de tuin te vinden.

Ontspannen
"Ik vind het er heerlijk en kan me er echt ontspannen. Ik werk liever in de tuin dan in het huishouden", lacht Tineke. "Ben wel sneller moe dan twintig jaar terug", zegt ze daarbij.

Tineke houdt ervan om nieuwe dingen uit te proberen. Ook maakt ze in de winter een plattegrond met een nieuwe indeling voor de tuin. Volgens haar is het beter om aan wisselteelt te doen.

Studie
"Het is een hele studie, maar de kans op ziekte vermindert en het bevordert de groei van het gewas." In hun tuin worden onder meer sperziebonen, bieten, sjalotjes, tomaten, prei, peterselie, worteltjes en uien verbouwd.

"De zandgrond is voor kooltjes niet zo goed", weet Tineke inmiddels uit ervaring. In de platte bak op het terrein groeien echter de courgettes en komkommers als kool.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>