Bij-vriendelijke bomen in Blaricum | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wethouder Boersen (l) plant een 'bijenboom'.
Wethouder Boersen (l) plant een 'bijenboom'. (Foto: Gemeente Blaricum/Studio Kastermans)

Bij-vriendelijke bomen in Blaricum

  Natuur en Milieu

BLARICUM - Wethouder Liesbeth Boersen heeft vandaag samen de imkervereniging drie bomen geplant die geliefd zijn bij bijen. De bomen zijn door de imkervereniging cadeau gegeven. De gewassen zijn geplant nabij Karrekamer/Uilenbord (Blaricum Bijvanck) en Burgemeester Klaarenbeekpark (Blaricum Dorp).

Met het planten van de bijenbomen vragen de imkervereniging en de gemeente Blaricum aandacht voor het belang van drachtbomen voor bijen. Boersen: "We zijn heel blij met de bomen. Met het voorjaar in aantocht hopen we met het planten van bomen en bloembollen veel bloem zoekende insecten te verwelkomen in Blaricum."

De bomen die zijn geplant in Blaricum Dorp zijn de Tetradium daniellii (bijenboom) en de Acer rubrum (Esdoorn). In de Bijvanck is de Acer freemaniii Autumn Blaze (Esdoorn) geplaatst. Naast de bomen zijn er op verschillende locaties in Blaricum bij-vriendelijke bloembollen geplant.

Wereldwijd, maar ook in Nederland gaat het slecht met bestuivende insecten, zoals de honingbij en wilde bijen. De bijensterfte wordt veroorzaakt door ziekte, het gebruik van pesticiden en onvoldoende of te eenzijdig voedsel. Met de campagne 'Het zzzoemmt in Blaricum' wil de gemeente samen met de imkervereniging, volkstuinders, bewoners en kinderen een bijenvriendelijke gemeente maken.

Bijenconvenant
De campagne is onderdeel van het bijenconvenant van de BEL-gemeenten. De drie gemeenten werken de komende periode met de imkerverenigingen samen aan een bijenvriendelijk beleid.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>