Foto: GAD

E-waste race van start: schoolkinderen verzamelen oude elektronische apparaten

  Natuur en Milieu

LAREN - Op de Gooische School in Laren is vrijdagmorgen de aftrap gegeven van de zogenaamde E-waste race. Daarbij zamelen basisscholieren elektrische apparaten in. Tien basisscholen in 't Gooi en de Vechtstreek nemen het de komende weken tegen elkaar op. 

De E-waste Race is bedoeld om het apart aanbieden van elektronisch afval leuker en makkelijker te maken. De E-waste Race is leerzaam en moet eraan bijdragen dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. Door te recyclen hoeven er bovendien minder kostbare grondstoffen uit de aarde gehaald te worden bij het maken van nieuwe apparaten.

Buurtbewoners kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd worden deze aan huis opgehaald door scholieren die de apparaten op school verzamelen.

De GAD haalt het elektronisch afval op bij de scholen en zorgt ervoor dat het bij gerenommeerde verwerkers terechtkomt. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar NEMO Science museum in Amsterdam. Op vrijdag 11 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt en zal er een prijsuitreiking plaatsvinden bij de winnende school van de E-waste Race.

Deelnemende scholen Scholen die zich hebben aangemeld en meedoen aan de E-waste Race GAD, zijn: Basisschool Kinder Campus Hilversum, L.W.J. Van Hasseltschool Hilversum Rehobothschool Huizen, Jan van Rijckenborghschool Hilversum, De Gooische school Laren, OBS Goudenregen Hilversum, Korsbreijerschool Weesp, Kruispunt loc. Da Costaschool, IPS Hilversum en De Zuidwend Eemnes (i.s.m. Kringloopcentrum Eemnes).

Meer berichten