<p>Tussen 7 en 15 augustus zijn de openingstijden bij de scheidingsstations aangepast</p>

Tussen 7 en 15 augustus zijn de openingstijden bij de scheidingsstations aangepast

(Foto:Tussen 7 en 15 augustus zijn de openingstijden bij de scheidingsstations aangepast)

Aangepaste openingstijden scheidingsstations GAD in verband met hitte

  Natuur en Milieu

REGIO - De GAD past de openingstijden aan van de vier scheidingsstations. Dat houdt concreet in: eerder open en vroeger dicht. Dit heeft alles te maken met de tropische hitte van de komende periode. De aanpassing gaat vandaag, vrijdag 7 augustus, in.

“Omdat naar verwachting het de komende week extreem warm wordt heeft de GAD haar hitteplan geactiveerd en volgt hiermee de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Hiermee willen we de risico’s die deze hitte, vooral ’s middags, met zich meebrengt voor de medewerkers van de GAD zoveel mogelijk beperken maar wel de dienstverlening naar de inwoners op peil houden”, meldt de regionale instelling.

Koelpetten
Vanaf vandaag - vrijdag 7 augustus - gelden de andere openingstijden bij de stations in Hilversum, Bussum, Huizen en Weesp. Bezoekers kunnen er tot en met zaterdag 15 augustus terecht van 7.30 tot 15.00 uur. Tevens plaatst de GAD uv-werende parasols, worden er drinkwater en zonnebrandcrème verstrekt en heeft het personeel aangepaste kleding aan zoals koelpetten. Daarnaast worden er extra pauzes ingelast.

Het ophalen van het huishoudelijk afval verloopt volgens planning. Wel is het zo dat de GAD probeert meer afval in de ochtenduren in te zamelen. Het advies luidt dat ook de container voor 7.30 uur aan de weg te zetten. “Hiermee helpt u onze chauffeurs en beladers om tijdens de hitte hun werk goed te kunnen blijven doen”, is de uitleg. 

Meer berichten