Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

GNR start met digitale consultatierondes beheer Gooise natuur

Natuur en Milieu

LAREN/BLARICUM - Er kan weer meegepraat worden over de visie op het beheer van de Gooise natuur (bijna 3.000 hectare natuurgebied) van het Goois Natuurreservaat (GNR). Het GNR startte afgelopen januari met consultatierondes toen corona roet in het eten gooide. De draad wordt nu weer digitaal opgepakt.

Projectleider Poul Hulzink: “Door het uitbreken van het COVID 19-virus hebben we onze ronde van bijeenkomsten langs de gemeenten niet af kunnen maken. We pakken het nu online op, zodat toch iedereen in de gelegenheid is om te reageren. Dit keer via onze website en e-mail.”

Introductiefilm
Vanaf zaterdag 22 augustus presenteert het GNR haar conceptvisie op landschap, natuur, cultuurhistorie en recreatie via haar website met behulp van een introductiefilm en een visiedocument.
Bosgroep Midden Nederland heeft de opdracht gekregen om de beheervisie op te stellen. GNR: “Hierin staat hoe we als natuurbeheerder de komende tien jaar aan het werk gaan. Wat de speerpunten zijn, en hoe we om gaan met nieuwe ontwikkelingen zoals een veranderend klimaat.”

Oproep
Ook meedenken over deze nieuwe beheervisie? Ga dan naar www.gnr.nl. De inwoners kunnen tot vrijdag 11 september reageren via een speciaal e-mailadres. “We nodigen iedereen uit om ideeën, suggesties en meningen over het beheer van het Goois Natuurreservaat met ons te delen.”

Uit de krant