<p>Directeur-bestuurder Maarten van Gessel (l), projectleider Marvin de Jong (boven) samen met wethouder Ton Stam (r) gaven het startsein door een bouwdoek te onthullen.</p>

Directeur-bestuurder Maarten van Gessel (l), projectleider Marvin de Jong (boven) samen met wethouder Ton Stam (r) gaven het startsein door een bouwdoek te onthullen.

(

Foto: Yvonne Hoefman

)

Het Gooi en Omstreken start met verduurzaming

  Natuur en Milieu

LAREN - Wethouder Ton Stam en directeur-bestuurder Maarten van Gessel van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken onthulden gisteren een groot bouwdoek aan het Zandgat in Laren. Daarmee gaven ze het startsein voor een grote verduurzaming van ruim 200 sociale huurwoningen in de gemeente.

De verduurzamingswerkzaamheden starten op dit moment bij de sociale huurwoningen aan het Mauvezand, het Zandgat, de Caliskamp, de Melkweg en de Gooiergracht. Datzelfde geldt voor 37 woningen aan de Ericaweg en de Goossen de Witstraat.

Later dit jaar volgen ook de woningen aan Erfgooiersdwarsweg, de Erfgooiersweg, Stad en Lande, de IJsbaanweg, een ander stuk Gooiergracht (31 t/m 61), de Sint Janstraat, de Schietspoel, de Harmen Vosweg en de Ruiterweg.

2021 klaar
Verschillende aannemers voeren de projecten uit. Het is de bedoeling dat de verduurzamingswerkzaamheden aan genoemde woningen in de loop van 2021 klaar zijn.

Wethouder Ton Stam heeft duurzaamheid in zijn portefeuille. Hij is blij dat nu een serieus begin wordt gemaakt met de realisatie van de afspraken over duurzaamheid tussen de gemeente en de woningcorporatie.

Samen
“Er wordt een grote bouwkundige en financiële inspanning geleverd door Het Gooi en Omstreken die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De Larense woningvoorraad verduurzamen lukt ons niet alleen, daar hebben we bewoners, de woningcorporatie en andere ketenpartners bij nodig. Alleen samen maken we Laren duurzamer”, zegt hij.

Het Gooi en Omstreken gaat de daken, gevels en vloeren van de woningen isoleren. Daarnaast komt er nieuwe, goed isolerende beglazing en de ventilatie in de woningen wordt op orde gemaakt.

Ook onderhoud
Projectleider Marvin de Jong:  ”Hiermee bereiden we de woningen voor op een duurzame toekomst. Er wordt ook gelijk onderhoud aan de woningen uitgevoerd, bijvoorbeeld het vervangen van ramen en deuren en uitvoeren van het schilderwerk. De totale investering bedraagt circa 15 miljoen euro.”

“Duurzaamheid is op dit moment een belangrijk onderwerp en daar zetten wij dan ook volop op in”, laat directeur-bestuurder Maarten van Gessel van de woningcorporatie weten. “We willen dat iedereen fijn woont in een woning die klaar is voor de toekomst.”

Zonder huurverhoging
“Onze bewoners profiteren hier ook van omdat de lagere energielasten zorgen voor lagere woonlasten. De werkzaamheden worden bovendien zónder huurverhoging uitgevoerd.”

Meer berichten