De winnaar van 2019 Wim van Dorst levert de Bep Vos Wisselbeker in bij keurmeester Johan Calis
De winnaar van 2019 Wim van Dorst levert de Bep Vos Wisselbeker in bij keurmeester Johan Calis Foto: Niki Steneker

Jaarlijkse honingkeuring gaat door in bijzondere vorm

Natuur en Milieu

LAREN - De bijen hebben er niets van gemerkt maar imkers en de andere mensen helaas wel. Sinds maart hebben we te maken met een nieuwe realiteit, maar daar trekken de imkers van de Larense imkervereniging zich helemaal niets van aan. De jaarlijkse honingkeuring gaat gewoon door, alleen in een heel andere en vooral bijzondere vorm.

De Larense vereniging heeft een wereldwijde primeur: De allereerste hybride keuring van de allerlekkerste honing van 2020. Net als in de afgelopen dertig jaar, wordt de honing weer goed tegen het licht houden en van een mooi keuringsrapport voorzien.

Publiekskeuring
De publiekskeuring krijgt een heel bijzondere en feestelijker invulling op 29 november. Onder het toezicht van de officiële keurmeesters Johan Calis en Bart Vos en als bijzonder toegevoegde keurmeester burgemeester Nanning Mol zullen alle aangesloten imkers en andere belangstellenden de lekkerste honing van 2020 gaan kiezen.

Dit vindt zondagmiddag 29 november vanaf 15.00 uur plaats via een hybride evenement. Belangstellenden kunnen via een toegestuurde link met de computer, laptop of tablet direct contact met de centrale keuringstafel.

Favoriet
Aan de eigen tafel zitten familieleden, vrienden, buren, kennissen, collega-imkers en al die anderen die het leuk vinden om deze feestelijke middag mee te maken. Iedere aanwezige kan mee stemmen en zijn favoriet kiezen.

Aan de centrale keuringstafel zitten de keurmeesters klaar en op aanwijzing van de opperkeurmeester wordt samen de allerlekkerste honing gekozen. Uiteindelijk wordt zo bepaald wie de winnaar is van de Bep Vos wisselbeker en waar de lekkerste honing van Laren vandaan komt.

Hoofdprijs
De hoofdprijs werd vorig jaar met overmacht door Wim van Dorst gewonnen. Hij zal ongetwijfeld weer meedingen. Met een hapje, een drankje, leuk gezelschap, aangeleverde monsters en het laptopprogramma maakt de vereniging er een unieke honingkeuring van.

Een keuring die nog lang herinnerd zal worden en waarschijnlijk en hopelijk een unieke ervaring zal zijn.

Aanmelden
Iedereen die mee wil doen als keuringstafel kan zich tot morgen 27 november aanmelden bij info@vbbnlarenblaricum.nl. Tegen een volledig vrijwillige minimale bijdrage van € 2,50 krijgen deelnemers een set van honingmonsters thuisbezorgd waarmee ze op zondag deel kunnen nemen.

Wil je niet wil keuren, maar wel gewoon deelnemen aan de feestelijke middag, kan een berichtje sturen naar info@vbbnlarenblaricum.nl) en krijgt de link kosteloos toegestuurd.

Uit de krant