Afbeelding
Foto: GNR

Ludieke actie GNR en ‘t Bluk om wegwerpbekers in de Gooise natuur tegen te gaan

Natuur en Milieu

LAREN - Het Goois Natuurreservaat is helemaal klaar met de wegwerpbekers en -bakjes die mensen (steeds vaker) in de natuur gooien. Tijd voor een ludieke actie, samen met ‘t Bluk aan de Zuiderheide in Laren..

Eén van de weinige uitjes, die nog kunnen sinds de strengere lockdown, is wandelen in de Gooise natuur. Veel horecagelegenheden grenzend aan het Goois Natuurreservaat verkopen dan ook eten en drinken in wegwerpbekers en -bakjes. Een deel daarvan belandt in de natuur.

Dat is wat het GNR en Theehuis ‘t Bluk betreft verleden tijd. Bij ‘t Bluk kunnen mensen nu een duurzame meeneembeker kopen voor 6,99 euro. De eerste warme drank krijgen zij dan gratis. Bij herhaalbezoek met de beker ontvangt men 25 cent korting op koffie, thee of chocolademelk. De beker is voor 50 procent gemaakt van koffieschillen en heeft een siliconen band om hete vingers te voorkomen. De actie loopt zeker nog totdat de horeca weer open mag.

Het GNR benadrukt dat mensen die een beker kopen de natuur beschermen én ‘t Bluk steunen in deze voor de horeca pittige tijden. Gideon de Looze, bedrijfsleider: “Een warme drank to go is natuurlijk heerlijk als je buiten bent”, vertelt bedrijfsleider Gideon de Looze. “Helaas komt er veel afval bij kijken. Deze actie scheelt ons veel bekers rapen per dag. Het is fantastisch dat we kunnen samenwerken met het Goois Natuurreservaat om rommel in de natuur tegen te gaan. Wij gaan ons best doen om aan iedere klant een beker te verkopen.”

Als de actie goed loopt, overweegt het Goois Natuurreservaat ook te gaan samenwerken met andere horecabedrijven in de buurt van natuurgebieden. 

Uit de krant