Afbeelding
Foto: GEM Crailo

Toekomst van De Groene Afslag op Crailo is een stap dichterbij

Natuur en Milieu

LAREN - De toekomst van De Groene Afslag, een multifunctionele ontmoetingsplek waar een duurzame toekomst centraal staat, op het nieuw te ontwikkelen buurtschap Crailo lijkt verzekerd.

De betrokken wethouders van de gemeenten Laren, Hilversum en Gooise Meren staan achter het businessplan van eigenaar en ondernemer Lucas Mol en hebben ingestemd met een besluit van projectdirecteur Jan Nieuwenhuizen voor een volgende stap naar een definitieve toekomst van De Groene Afslag. Dat meldt GEM Crailo B.V., de exploitatiemaatschappij van Crailo, in een persbericht.

Spiegelhorst

De Groene Afslag (DGA) heeft na overleg met GEM Crailo haar zinnen gezet op een deel van het gebouw de Spiegelhorst, een voormalig lesgebouw van defensie. DGA wil de Spiegelhorst op een duurzame, circulaire manier transformeren. GEM Crailo gaat binnenkort in gesprek met de woningcorporaties om het andere deel te herontwikkelen. In dat deel is er ruimte voor circa veertig appartementen in de sociale- en middeldure huursector.

GEM Crailo B.V. en De Groene Afslag sloten in mei 2020 een intentieovereenkomst met elkaar. Die overeenkomst had als doel om te onderzoeken of het realistisch en haalbaar was om een definitieve plek te krijgen binnen buurtschap Crailo en te zoeken naar een geschikte locatie op het terrein.

De Groene Afslag mag tot 31 december 2022 in hun tijdelijke onderkomen aan de Amersfoortsestraatweg 117 blijven zitten. In het kader van De Week van de Circulaire Economie organiseert De Groene Afslag op woensdag 3 februari een online workshop over de toekomst van De Groene Afslag in Buurtschap Crailo. Meedenken? Meld je dan hier aan. 

Live webinar

Op donderdag 4 februari van 20.00 tot 21.30 uur presenteert GEM Crailo een live webinar over het ontwerp van het bestemmingsplan voor buurtschap Crailo. Het buurtschap wordt ontwikkeld als een duurzame wijk met 590 woningen en circa vijf hectare bedrijventerrein. Om het buurtschap juridisch en planologisch mogelijk te maken is een bestemmingsplan nodig. Tijdens de webinar worden onderwerpen als het milieueffectrapport, ontwerp beeldkwaliteitsplan, ontwerp-beleidsregels‘mobiliteit en parkeren’ en ‘natuur inclusief bouwen en inrichten’ nader toegelicht. 

Tijdens het webinar kunt u via de chatfunctie vragen stellen. Een aantal van deze vragen zal tijdens de uitzending beantwoord worden. Alle vragen en de daarbij behorende antwoorden worden naderhand op de website www.crailo.nl gepubliceerd.

Deelnemen kan eenvoudig via de link op www.crailo.nl. Belangstellenden kunnen dan op de button van de website klikken en meedoen. Deelname is gratis, u hoeft zich vooraf niet in te schrijven.

Uit de krant