Afbeelding
Foto: Pixabay

Laren Regenklaar ontvangt subsidie van provincie

Natuur en Milieu

LAREN - De provincie Noord-Holland ondersteunt Laren financieel om het dorp regen klaar te maken.

Bij zestig huizen wordt de regenwaterafvoer van de riolering afgekoppeld en in de straten Steffenskamp, Jagerspad, Ruiterweg en Jagersweg komen infiltratiebuizen, zodat regenwater beter in de grond kan zakken. De provincie Noord-Holland ondersteunt dit project met de maximale subsidie van 100.000 euro.

Door dit project wordt de belasting van het gemengde riool verminderd door 70 procent van het verharde oppervlak los te koppelen van het gemengde riool. Bij het afkoppelen wordt ervoor gezorgd dat het regenwater dat op de daken valt, niet meer direct in het riool terecht komt. Op deze manier wordt de riolering ontlast.

De bewoners zijn in oktober 2020 benaderd om zich aan te melden voor het afkoppelen. Hier is goed gehoor aan gegeven. De woningen binnen dit project kunnen nu afgekoppeld worden en dat duurt ongeveer tot mei. 

“Ik ben ontzettend blij met de subsidie en steun van de provincie”, laat wethouder Peter Calis weten. “Het geeft aan dat we op de goede weg zijn om Laren Regenklaar te gaan maken. Ik wil de betrokkenen bij het project vanuit het team Laren Regenklaar enorm bedanken voor hun inzet. En de bewoners natuurlijk, want zonder hun medewerking zou het project niet uitgevoerd kunnen worden.”

In de komende jaren worden ook andere delen van Laren afgekoppeld. Meer weten over het project Laren Regenklaar kijk dan op www.larenregenklaar.nl.

Uit de krant