Inwoners en partijleden van Groen Laren voerden tijdens de kennismakingsmiddag veel discussies.
Inwoners en partijleden van Groen Laren voerden tijdens de kennismakingsmiddag veel discussies. Foto: Groen Laren

Groen Laren houdt bijeenkomst en zet zich in voor meer natuurlijke vijver

Natuur en Milieu

LAREN - De jonge partij Groen Laren hield afgelopen zaterdag een kennismakingsbijeenkomst naast de Coeswaerde, de vijver op de Brink in Laren. “De vijver zou zelf wat natuurlijker mogen zijn”, vertelt Groen Laren. “Om die wens te onderstrepen was er in alle vroegte een groen eiland te water gelaten.”

Het groene eiland

Groen Laren openbaarde op 25 april een uitgebreid voorstel voor het natuurlijk herstellen van Laren met het Waterbergingsplan 2.0. Bart Vos, raadslid en fractievoorzitter Groen Laren, vertelt: “We willen dat de maatregelen met betrekking tot de wateropvang en ons voorstel in de raad besproken gaan worden. En wat nog veel belangrijker is: dat het voorstel met de inwoners besproken gaat worden. Er is de afgelopen tijd geen grote wateroverlast geweest, maar daarmee is het probleem niet weg.” Met het eiland in de Coeswaerde gaf de partij hier zaterdag aandacht aan. “We kozen voor een groen eiland om de waterplanten van een natuurlijke vijver te benadrukken”, aldus Vos. 

Een feestelijke dag

Inwoners en partijleden van Groen Laren voerden tijdens de kennismakingsmiddag ook veel discussies over andere onderwerpen. “Het gesprek dat ik het meeste impact vond hebben was een gesprek met twee inwoners die kwamen praten over de onmogelijkheid om huisvesting te vinden in Laren”, vertelt Vos. Daarnaast legt hij uit waarom de partij besloot om de bijeenkomst op zaterdag te organiseren. “We wilden een feestelijke dag hebben: in het teken van Sint Jan, de belangrijkste dag in Laren, en de officiële start van onze partij.”

Het programma, de plannen en de contactgegevens van Groen Laren zijn te vinden op www.groenlaren.nl.

Uit de krant