Gemeente Eemnes:
Gemeente Eemnes: "Asbest is schadelijk voor de gezondheid en de gemeente wil asbest uit de omgeving hebben." Foto: Pexels

Eemnes doet mee aan de Week van de Asbestvrije Schuur

Natuur en Milieu

EEMNES - Deze week is het de Week van de Asbestvrije Schuur. De gemeente Eemnes startte eerder dit jaar al met de aanpak van kleine asbestdaken. In het kader van de Week van de Asbestvrije Schuur ontvingen inwoners met een asbestdak op hun terrein een informatiebrief met vragenlijst van de gemeente.

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma: “Asbest is schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Daarom willen we asbest uit de omgeving hebben. Het gaat vooral om kleine daken, zoals schuurdaken. Het verwijderen van een asbestdak is niet verplicht, maar wel verstandig. We willen onze inwoners hierbij helpen.”

Woningbezitters met een asbestdak op hun terrein hebben een brief met vragenlijst ontvangen. De gemeente wil via de vragenlijst te weten komen welke hulp de inwoners kunnen gebruiken bij het verwijderen van het dak. In oktober worden de resultaten verwacht. Op basis van de resultaten wordt gekeken welke ondersteuning nodig is.

In de tussentijd hoopt de gemeente de bewoners te stimuleren om het asbestdak te verwijderen. Voor wie hier contact over wil, kan dat doen via www.eemnes.nl/asbestvrij.

Uit de krant