Onder andere de werkgroep Eemnes Schoon organiseert een schoonmaak.
Onder andere de werkgroep Eemnes Schoon organiseert een schoonmaak. Foto: PR

World Clean Up Day in de BEL-gemeenten

Natuur en Milieu

REGIO - Op zaterdag 18 september zijn er in de BEL-gemeenten verschillende activiteiten om aandacht te vragen voor afval en het opruimen van zwerfafval, ter gelegenheid van de World Clean Up Day.

Blaricum

Wethouder Maria Klingenberg-Klinkhamer zal een bezoek brengen aan de opruimactie van de Rotary Club Blaricum-Centaurea om 11.00 uur. De Rotary gaat deze dag aan de slag met het opruimen van zwerfafval. “Iedereen die mee wil helpen is van harte welkom!”, vertelt BEL Combinatie. “De opruimactie is van 10.00 tot 14.00 uur. Aanmelden kan zaterdag bij een kraam op de parkeerplaats van Bellevue aan de Huizerweg/Bergweg. Daar zijn hesjes, handschoenen, een vuilniszak en een grijper af te halen. Er staat ook nog een beloning tegenover: wie een volle vuilniszak met zwerfafval inlevert, ontvangt een ijsje van IJssalon De Hoop.”

Eemnes

De gemeente Eemnes staat zaterdag met een kraam op het parkeerterrein bij het Huis van Eemnes om GFT-afvalbakjes uit te delen. Inwoners kunnen met de afbeelding van de container uit de Rotonde een gratis afvalbakje afhalen. De kraam staat er van 10.00 tot 14.00 uur. Wethouder Wilma de Boer-Leijsma is aanwezig bij het uitdelen van de afvalbakjes.         .

Daarnaast organiseert de werkgroep Eemnes Schoon een herfstschoonmaak. Die start ook bij het Huis van Eemnes en zal duren van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. Burgemeester Van Benthem is aanwezig bij de opruimactie om 10.00 uur.

Laren

Wethouder Stam overhandigt tijdens de World Clean Up Day opruimpakketten aan de inwoners die zich hebben opgegeven voor de actie ‘Adopteer stukje Laren Schoon’. Er zijn 2 bewonersgroepen die zich hebben aangemeld en inwoners kunnen zich nog steeds opgeven om een stukje Laren zo schoon mogelijk te houden. Aanmelden kan persoonlijk, als vereniging of in een ander verband via de website www.laren.nl/larenschoon. 

Spookbos

Het Spookbos organiseert tijdens World Clean Up Day activiteiten voor kinderen, waarbij ze aan de slag gaan met het maken van materialen. Meer informatie daarover is te vinden op de Facebookpagina van het Spookbos: https://www.facebook.com/StichtingHetSpookbos

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant