Wethouder Theo Reijn plant samen met kinderen een van de nieuwe veldesdoorns.
Wethouder Theo Reijn plant samen met kinderen een van de nieuwe veldesdoorns. Foto: Margot Brakel

Boomfeestdag in de BEL-gemeenten

Natuur en Milieu

BEL - De Nationale Boomfeestdag op 10 november werd dit jaar in de BEL-gemeenten weer gevierd. “Normaal gesproken is er ieder jaar een Nationale Boomfeestdag. Vanwege het coronavirus is dit een aantal keer vervallen. Gelukkig kon het dit najaar wel doorgaan”, melden de gemeenten.

Blaricum

Wethouder Maria Klingenberg plantte samen met de gemeentelijke buitendienst en de hulpboeren van Zorgboerderij ’t Werckpaert nieuwe bomen en heesters in het plantsoen aan het Binnendoor-Achterom in Blaricum.

(Tekst gaat door onder de foto)


Wethouder Maria Klingenberg plant samen met de buitendienst en de hulpboeren van Zorgboerderij ’t Werckpaert nieuwe bomen en heesters. - Foto: Gemeente Blaricum

Klingenberg: “Het thema van Boomfeestdag 2021 is ‘Bomen maken Gezond’. En dat is ook zo. Bomen zijn belangrijk voor een gezond klimaat en een prettige leefomgeving. Tijdens Boomfeestdag staan we hier in het bijzonder bij stil. Ik wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen, in het bijzonder de hulpboeren van Zorgboerderij ´t Werckpaert. Blaricum is weer een stukje groener!”

Eemnes

Wethouder Theo Reijn plantte samen met een aantal kinderen uit Zuidpolder Eemnes een boom naast Van Wijkplantsoen 43. Aansluitend zijn er bloembollen geplant rond de grote bomen bij de speelplekken. De aanwezige kinderen hielpen enthousiast mee.

(Tekst gaat door onder de foto)


Foto: Margot Brakel

Reijn: “Boomfeestdag is iedere keer weer een feestje. Het is een mooie kans om kinderen meer te leren over de natuur en om het belang van bomen en planten onder hun aandacht te brengen. Bomen zijn belangrijk voor het opgroeien in een gezonde leefomgeving.”

Laren

Wethouder Ton Stam plantte samen met kinderen van BSO Balou van Koala twee nieuwe bomen (winterlindes) bij het gazon bij de kruising Heideveldweg-Gooiergracht. Dit gebeurde onder toeziend oog van de Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt in Nederland (VBBN) Laren-Blaricum en Gourami B.V. Zij schonken de winterlindes.

(Tekst gaat door onder de foto)


Wethouder Ton Stam plant samen met kinderen twee nieuwe bomen. - Foto: Gemeente Laren

Stam: “De VBBN Laren-Blaricum zet zich breed in voor de bijen, insecten en biodiversiteit. Ze hebben een langere traditie van het schenken van een winterlindes in de gemeente Laren. Ook dit jaar hebben zij weer een bijdrage geleverd op Boomfeestdag. Wij mogen ons in Laren gelukkig prijzen met zo’n enthousiaste en actieve bijenvereniging in ons dorp.”

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant