Afbeelding
Foto: Bob Awick

Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat

Natuur en Milieu

BLARICUM - Het is alweer even geleden, maar na twee jaar coronapauze houdt het Goois Natuurreservaat binnenkort weer een ouderwets schaapscheerdersfeest. Dit keer echter staat het feest helemaal in het teken van het 90-jarig jubileum en zijn er veel extra’s.

Zo zijn er veel nieuwe activiteiten, demonstraties, een grote markt, muziek en workshops. En dat een heel weekend lang: op zaterdag 4 en zondag 5 juni. 

Festivalterrein
Bezoekers kunnen slenteren over het festivalterrein in en rond de Schaapskooi op de Blaricummerheide en genieten van de schapen die wachten tot ze aan de beurt zijn om geknipt te worden. Er is muziek en een bijzondere markt met kinderactiviteiten en workshops.

Het feestprogramma met de tientallen activiteiten staat online. De aanmeldingen voor de verschillende workshops zijn gestart. Wie alvast een beetje in de stemming wil komen, kan kijken naar de minifilm en genieten van de mooie beelden van de kudde en de kunst van het knippen.

Traditie 
Het scheren van de schapen vindt één keer per jaar plaats in het eerste weekend van juni. Dit jaar moeten er 300 schapen geknipt worden. De lammetjes zijn pas volgend jaar aan de beurt.

Zowel op zaterdag 4 als op zondag 5 juni zorgen minimaal tien scheerders ervoor dat de kudde van Laren én de kudde van Blaricum geknipt of geschoren wordt.

Op zaterdag 4 juni is het evenement geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 5 juni van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang voor het evenement is gratis. Kijk hier voor meer informatie.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant