Klaprozen met aardhommel
Klaprozen met aardhommel Foto: Hugo Weenen

Informatieavond over biodiversiteit

Natuur en Milieu

BEL - De biodiversiteit in Nederland neemt af. Echter is het mogelijk om bij te dragen aan het herstel van de biodiversiteit, op 19 oktober is er een informatieavond over hoe de BEL-gemeenten en inwoners dit kunnen aanpakken.

In de gemeenten hebben natuurorganisaties zoals het Goois Natuur Reservaat, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer programma’s om via beheer biodiversiteit te bevorderen. Zelfs bermen, parken en tuinen kunnen bijdragen aan meer biodiversiteit.

Biodiversiteit
Drie deskundigen komen op de informatieavond over biodiversiteit die op het gebied van ecologie en landschapsbeheer iedereen vanuit hun eigen gezichtshoek de vraag te beantwoorden: Hoe zouden gemeenten en particulieren samen kunnen bijdragen aan meer biodiversiteit binnen de BEL?

De biodiversiteit van een gebied is de soortenrijkdom van een gebied, het is een belangrijke indicator voor de gezondheid van zo’n gebied. Ecologie is de wetenschap van de interactie tussen organismen, bijvoorbeeld hoe mensen met de juiste keuzen van planten de aanwezigheid van vlinders kunnen bevorderen.

Programma
Op het programma staan Anthonie Stip van de Vlinderstichting, Michiel Korthals van Stichting Oude Landbouwgewassen Laren, Willem Berghorst en Gert Prosman van Sight Landscaping.

Michiel Korthals vertelt over het belang van inheemse planten voor biodiversiteit. Willem Berghorst en Gert Prosman vertellen over wat SIGHT doet voor de BEL-gemeenten om biodiversiteit te bevorderen en Anthonie Stip vertelt over de Bouwstenen voor nabije natuur. 

Praktische informatie
De informatieavond is op aanstaande woensdagavond 19 oktober in het Huis van Eemnes. en start om 20.00 uur, inloop is vanaf 19.30 uur. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld en kan door een mail te sturen aan één van onderstaande personen:

Hugo Weenen – Blaricum (hugoweenen1@gmail.com)                                                     Nelleke Bary – Eemnes (nellekebary@outlook.com)                                                           Michiel Korthals – Laren (michielkorthals@gmail.com)

Bloemrijke over Stichtseweg
Vuurvlinder Randpark

Uit de krant