Afbeelding
Foto: Gemeente Eemnes

Gratis energiehulp voor inwoners in Eemnes

Natuur en Milieu

EEMNES - De gemeente Eemnes biedt gratis energiehulp aan inwoners met een netto maandinkomen tot 2.000 euro en een koop- of huurwoning die in 1995 of eerder is gebouwd. Energiecoaches van Klimaatroute verzorgen de energiehulp namens de gemeente bij inwoners thuis. 

De hulp bestaat uit het uitvoeren van maatregelen, zoals het plakken van tochtstrips of radiatorfolie of het vervangen van gloeilampen door ledlampen, met een waarde tot 140 euro. Ook geeft de energiecoach handige bespaartips. 

Het aanvragen van gratis energiehulp gaat heel eenvoudig via een aanmeldformulier op www.eemnes.nl/energiehulp. Na het indienen controleert de gemeente de gegevens. Daarna belt de Klimaatroute binnen een week met de aanvrager om een afspraak in te plannen. Vervolgens komt de energiecoach langs op het afgesproken moment. 

Wie hulp nodig heeft bij het invullen van het aanmeldformulier kan langskomen bij het formulierenspreekuur van Humanitas op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in het Huis van Eemnes aan de Noordersingel 4 in Eemnes.

Uit de krant