'Volgend jaar staat hier bloemrijk grasland' | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Piet Broeksteeg bij het bord met uitleg over het project op de akker die zal veranderen in bloemrijk grasland.
Piet Broeksteeg bij het bord met uitleg over het project op de akker die zal veranderen in bloemrijk grasland. (Foto: Koosje de Beer)

'Volgend jaar staat hier bloemrijk grasland'

  Natuur en Milieu

Blaricum Rotary Laren-Blaricum organiseert dit jaar voor de twaalfde keer het Dorpsdiner. Ruim 650 gasten zullen op zondag 18 juni dineren voor zes lokale doelen. Een deel van de opbrengst gaat naar de imkervereniging in Blaricum.

"We willen de akker bij onze oudste bijenschans in Blaricum omvormen tot bloemrijk grasland", legt voorzitter Piet Broeksteeg uit. "Het zaad hiervoor is duur en ook het bewerken van de grond kost geld. We zijn dan ook erg blij met deze steun."

Betegelen
Steeds meer bloeiende planten verdwijnen doordat mensen hun tuinen betegelen en door de landbouw, waar steeds minder plaats is voor bloeiende planten. "Voor de bijen is het daardoor lastig om voldoende nectar te vinden", legt Broeksteeg uit.

Daarom pacht de imkervereniging al langere tijd een akker tegenover de bijenschans bij de Blaricumse begraafplaats. De grond ligt er nu zwart bij. "Hier stond vorig jaar nog bladrammenas, gele mosterd en Phacelia", blikt Broeksteeg terug.

Bemesting
"Op zichzelf zijn bijen dol op deze planten, maar een nadeel is dat ze veel bemesting nodig hebben. Bovendien moeten we elk jaar opnieuw het land ploegen, de eenjarige planten inzaaien en aan het einde van het groeiseizoen het gewas weghalen."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>