Het Gooi en Omstreken levert 8.000e woning op | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo LaarderCourant.nl
Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager Het Gooi en Omstreken, en mevrouw Van Wijk,
Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager Het Gooi en Omstreken, en mevrouw Van Wijk, (Foto: Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken)

Het Gooi en Omstreken levert 8.000e woning op

  Nieuwbouw

BLARICUM - Een mijlpaal voor Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Met de oplevering van vijftien appartementen in De Blaricummermeent verhuurt de corporatie inmiddels 8.000 woningen.

Dit is symbolisch gevierd met de overhandiging van een grote sleutel door Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager Het Gooi en Omstreken, aan mevrouw Van Wijk, een nieuwe bewoonster.

In De Blaricummermeent werden de afgelopen jaren 108 sociale huurwoningen gebouwd en opgeleverd. Onder meer achttien appartementen in complex 'De Bolster' en zestien eengezinswoningen aan het Laantje van Heijenbrock. De vijftien appartementen aan de Erfgooiersdreef zijn het meest recente project.

Doorstroming bevorderen
Het Gooi en Omstreken wil graag de doorstroming in de sociale huurwoningen bevorderen. De vijtien appartementen in De Blaricummermeent zijn hiervan een mooi voorbeeld. Deze woningen worden met voorrang toegewezen aan bewoners die een sociale huurwoning achterlaten. Er waren maar liefst 850 reacties waarvan 200 doorstromers (huishoudens die een sociale huurwoning achterlaten).

Mevrouw Van Wijk woonde in een eengezinswoning in Blaricum Bijvanck. Deze woning werd voor haar te groot en ook het traplopen ging steeds moeilijker. Het 3-kamerappartement in De Blaricummermeent is voor haar dan ook een uitkomst. De eengezinswoning in de Bijvanck kan nu weer worden verhuurd aan een jong gezin, dat op zoek is naar een sociale huurwoning.

Duizend nieuwe sociale huurwoningen
De druk op de sociale woningmarkt is groot. Het Gooi en Omstreken wil daarom de komende tien jaar duizend nieuwe sociale huurwoningen ontwikkelen in haar werkgebied (Blaricum, Baarn, Bunschoten, Gooise Meren, Hilversum, Laren en Wijdemeren). Om deze uitbreidingen te realiseren is de corporatie continue op zoek naar nieuwe locaties.

2e Oor
Een voorbeeld van een nieuw project is woongebouw 2e Oor in De Blaricummermeent. In samenwerking met Sherpa is Het Gooi en Omstreken momenteel bezig met een onderzoek naar de haalbaarheid van het plan. Alle betrokken partijen zijn positief over de voorgenomen ontwikkeling. De 28 appartementen zijn bestemd voor bewoners van Sherpa met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Naar verwachting start de uitvoering van het project in 2019. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>