Het voormalige militaire terrein wordt een mooie wijk in Gooi en Vechtstreek.
Het voormalige militaire terrein wordt een mooie wijk in Gooi en Vechtstreek.

Overeenstemming over overname Crailo

  Nieuwbouw

GOOISE MEREN - De colleges van de gemeenten Hilversum, Gooise Meren en Laren hebben in beginsel overeenstemming bereikt met de provincie Noord-Holland over de voorwaarden voor de overname van het Crailo-terrein.

Begin dit jaar werd bekend dat zij bereid zijn het voormalig militair terrein Crailo samen te ontwikkelen. De partijen streven er naar de overdracht voor het einde van het jaar plaats te laten vinden.

Voorwaarden
De afgelopen maanden zijn de gemeenten over de koop met de provincie in gesprek geweest. De partijen hebben zorgvuldig gekeken naar de voorwaarden - waaronder de aankoopprijs en betalingscondities - en daar is overeenstemming over bereikt.

Hiermee hebben de gemeenten de vrije hand bij de verdere invulling van het terrein. De gemeenten ontlasten de provincie van de verantwoordelijkheid tot gebiedsontwikkeling, normaal gesproken ook geen provinciale taak.

Stevig onderhandeld
Gedeputeerde Elisabeth Post van Grondzaken: "Er is de afgelopen maanden stevig onderhandeld tussen de betrokken partijen. Ik ben daarom blij dat we er uitgekomen zijn met een uitkomst waar we allen tevreden over zijn."

Wimar Jaeger, de Hilversumse wethouder van Financiën: "Het is bijzonder dat de drie gemeenten in harmonieuze samenwerking op basis van een redelijke overname van de provincie gezamenlijk een prachtige wijk voor de Gooi- en Vechtstreek gaan realiseren."


reageer als eerste
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail