[advertorial]Particuliere basisschool Florencius bestaat tien jaar en viert feestje | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo LaarderCourant.nl
Florencius-directeur Peter van Kranenburg (l) en adjunct-directeur Gerwin Kets.
Florencius-directeur Peter van Kranenburg (l) en adjunct-directeur Gerwin Kets. (Foto: PR)
advertorial

Particuliere basisschool Florencius bestaat tien jaar en viert feestje

  Onderwijs

LAREN - Particuliere basisschool Florencius bestaat tien jaar. Tijdens het feest - volgende week - wordt een mooi en nieuw initiatief onthuld. De school heeft vestigingen in Laren en Amstelveen en opent na de zomer een derde school in Haarlem. Naast basisonderwijs heeft Florencius ondertussen ook een goedlopend huiswerkinstituut.

Het initiatief voor deze school komt van Peter van Kranenburg (51) en Gerwin Kets (48). Zij werkten destijds beiden in het onderwijs en spraken hun droom - het ontwikkelen van een school waarin ieder kind echt wordt gezien - aan elkaar uit.
Ze gingen aan de slag, maakten een businessplan en vonden een investeringsmaatschappij. Nu - een decennium later - is die droom uitgekomen.

Toponderwijs
Florencius verlangt van ouders een verplichte bijdrage. Hierdoor komt de school niet in aanmerking voor de basissubsidie van de overheid. Het is dus niet voor iedereen financieel mogelijk om door Florencius geschoold te worden. "Maar het geven van toponderwijs staat voor ons op nummer één", zegt directeur Peter van Kranenburg.
Voor Van Kranenburg en Kets is de passie voor onderwijs de drijfveer. Bevlogen zijn ze ook. "We zijn blij dit te mogen doen", zegt Van Kranenburg. Waar de klassen van reguliere scholen overlopen, is het Florencius gelukt om de klassen klein te houden (één begeleider op acht leerlingen, gemiddeld tussen de zes en dertien leerlingen per klas) en kinderen veel aandacht te geven. "Geen klassen meer met meer dan dertig leerlingen, leerlingen die niet voldoende aandacht krijgen, onder hun niveau presteren en ontevreden ouders."

Zelfvertrouwen
Van Kranenburg: "Met kleine klassen kunnen we meer bereiken. Op cognitief én sociaal-emotioneel vlak. Voor ieder kind wordt een plan op maat gemaakt en dat kan niet in het reguliere onderwijs. Ouders zijn heel blij en dankbaar. Zij zeggen: 'Wat heeft mijn kind een zelfvertrouwen' en 'Mijn kind staat zo stevig in het leven'."
Florencius hanteert de slogan 'Leren begint met aandacht'. Dit wordt letterlijk dagelijks in de praktijk gebracht. Naast de basisschool is Florencius gestart met een internationale basisschool, een huiswerkinstituut en een organisatie die hbo/wo studenten begeleidt. De organisatie telt ondertussen zeventig specialisten en vakdocenten.

Meer informatie: telefoon 035-6912525 of www.florencius.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>