Laarder Courant - De Gooise Verhalenwedstrijd weer van start
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deelnemers vol overgave hun verhaal aan het schrijven.
Deelnemers vol overgave hun verhaal aan het schrijven. (Foto: PR)

De Gooise Verhalenwedstrijd weer van start

  Onderwijs

BEL - Ook dit jaar organiseert Rotary Naarden-Bussum de grote Gooise Verhalenwedstrijd voor kinderen in groep 7 en 8 in het hele Gooi, van Hilversum tot en met Weesp en van Wijdemeren tot en met de BEL-gemeenten en Huizen.

Zoals elk jaar kunnen scholen hun grootste schrijftalenten voordragen om aan de wedstrijd mee te doen. Kinderen kunnen ook zichzelf opgeven als hun school er niet aan meedoet.
Op de woensdagen 14 en 21 februari organiseert de Rotary vier workshops in de Watertoren in Bussum, waar kinderboekenschrijvers Martine Letterie en Ruben Prins met de beoogde deelnemers bespreken hoe je een goed verhaal in elkaar zet.
Op woensdagmiddag 14 maart is de wedstrijd zelf in de Grote Kerk van Naarden. De opdrachten waar de verhalen over moeten gaan, zijn tot dat moment geheim.
Net als in 2016 en 2017, kunnen kinderen ook met z'n tweeën een verhaal schrijven.
Nieuw dit jaar is dat kinderen die een andere moedertaal hebben, hun verhaal in die taal mogen schrijven. Ze moeten wel de opdrachten kunnen begrijpen, die zijn in het Nederlands. Rotary laat hun verhalen vertalen, de jury beoordeelt dan de Nederlandse versie.
Er zijn mooie prijzen (een iPad, een e-reader) te winnen en de beste verhalen worden gebundeld in een boek. De inschrijving staat nog open, zowel voor de workshops als voor de wedstrijd.
Alle informatie op www.gooiseverhalenwedstrijd.nl.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
Meer berichten
 

Laarder Courant nieuwsbrief

Elke woensdag het Laarder Courant per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>