Afbeelding

Een refurbished iPhone is een stap dichterbij een duurzame samenleving

Advertorial

De geruchten over de nieuwe iPhone 13 zijn in volle toeren, maar laten we ook niet vergeten over het nieuws dat de productie van de iPhone 12 mini die compleet geschrapt werd omdat de verkoopcijfers niet naar verwachting waren. Een duidelijk signaal dat in deze tijd steeds meer mensen niet meer een gloednieuwe iPhone willen kopen, maar juist op zoek zijn naar alternatieven. Dat brengt ons bij de refurbished iPhone die op dit moment razend populair is in Nederland. Dit komt doordat een refurbished iPhone niet alleen goedkoop is, maar ook zeer duurzaam is.

Gecontroleerd op verschillende punten

De verkoop van refurbished of tweedehands producten is een grote trend. Het was al zeer normaal bij auto’s, meubels en kleding om deze tweedehands te kopen, maar nu zie je ook steeds meer elektronica in deze markt. Een refurbished iPhone is een iPhone die al eerder een eigenaar heeft gehad. Deze gebruikte iPhones worden vervolgens opgekocht door gespecialiseerde bedrijven die de iPhones controleren op verschillende punten. Als er bij de controle defecten worden geconstateerd dan worden deze vervangen door nieuwe onderdelen. Nadat deze onderdelen zijn vervangen ondergaat de iPhone de controle nog een keer, pas wanneer alles in orde is, is de refurbished iPhone klaar voor verkoop.

Je bespaart het milieu

Het kopen van een refurbished iPhone is een geweldige manier om jouw bijdrage toe doen aan een duurzame en betere samenleving. Een refurbished iPhone is namelijk een duurzaam alternatief voor een nieuwe iPhone uit de winkel. We zien steeds meer dat het milieu belangrijker is dan ooit en steeds meer mensen zich bewust worden van de keuzes die zijn maken. Door een refurbished iPhone te kopen geef jij dit stukje elektronica een tweede leven en verleng je de levensduur van het toestel met zeker twee jaar. Door het genoemde controleproces is deze twee jaar makkelijk te behalen.

Flink besparen op de aanschafprijs

De volle pond betalen voor een iPhone is iets wat je natuurlijk liever niet wilt doen. De nieuwe iPhone 13 wordt geschat op ruim € 900 en dat blijft een enorm bedrag. Door een refurbished iPhone te kopen kun je flink besparen op de aanschafprijs als je dit zou vergelijken met een nieuwe iPhone uit de winkel of online. Het is zelfs mogelijk dat je tot 60% kunt besparen! Neem bijvoorbeeld de iPhone 11, als je deze officieel via Apple zou kopen ben je zo’n € 692 kwijt, maar als je voor een refurbished iPhone 11 zou kiezen dan betaal je nog maar € 539! Met het geld dat je bespaart kun je weer leuke dingen doen.

Een lange garantietermijn

Een ander groot voordeel van een refurbished iPhone ten opzichte van een tweedehands iPhone is dat je recht hebt op een lang garantietermijn. Als je een iPhone via Apple zou kopen dan krijg je maar 1 jaar garantie, tenzij je extra betaalt. Als je een refurbished iPhone zou kopen via een webshop zoals refurbished.nl dan krijg je maar liefst 3 jaar garantie op het complete assortiment! Als webshop staan zijn achter de kwaliteit en geloven zij in de toekomst van refurbished elektronica. 

Uit de krant