Wilde achtervolging door drie politieauto's - Paardrijinstructrice en leerlinge moeten heg induiken | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Politie

Wilde achtervolging door drie politieauto's - Paardrijinstructrice en leerlinge moeten heg induiken

  Politie

EEMNES - Een wilde achtervolging gistermiddag rond vier uur op de Goyergracht-Noord in Eemnes. De bestuurder van een kleine blauwe auto werd met hoge snelheid achterna gezeten door drie politieauto's met loeiende sirenes. Volgens Politie Eemnes was het een actie van de Landelijke Eenheid.

Paardrijinstructrice Alie van Enk uit Eemnes fietste op dat moment tijdens een buitenrit op het zandpad met naast haar een leerlinge op een pony. "Mijn enige kans was om alles en iedereen in de heg te duwen. De bestuurders van de laatste twee politieauto's hebben ons vast niet gezien door de stofwolk. Met trillende knieën, een huilend kind en een hoestende pony ben ik terug naar de stal gegaan. Ik hoop dat de bestuurder van de blauwe auto gepakt is, dan heeft niet voor niets mijn leven aan een zijden draad gehangen", zegt ze. Vrijdag ontving de vrouw een boeket bloemen van het college van burgemeester en wethouders van Blaricum en Eemnes (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=823844637810493&set=p.823844637810493&type=3&theater&ifg=1).

Scheuren

Hetzelfde overkwam Leo Janssen uit Laren die middag. Hij heeft goed geluk gehad, zegt hij zelf. "Ik was aan het wandelen. Kwam vanuit de polder in Eemnes en wandelde het fietstunneltje uit toen ik sirenes hoorde. Net voorbij het benzinestation van Zanoli werden de sirenes luider. Ik keek achterom terwijl ik de Gooiergracht overstak. Achter mij scheurde een auto gevolgd door twee politieauto's de Gooiergracht op. Het had een meter of drie gescheeld of ik was hartstikke dood gereden. Ik denk dat die wagen 50 á 60 km p/u reed. Ik keek ze na en na een meter of twintig werd de achtervolging een grote stofwolk."

"Ik heb het hele spul zien vliegen over de Wakkerendijk, die hebben geen 50 gereden dat ging meer richting de 80 of 100. Ook tussen de wegversmallingen door. Terwijl het toen best even druk was daar", meldt een ander op sociale media.

Identiteit bekend

Een politiewoordvoerder licht de achtervolging toe: "De bestuurder van het voertuig stond gesignaleerd. Toen mijn collega's hem een stopteken gaven ging hij er vandoor. Er ontstond daarna een achtervolging, maar omdat de bestuurder veel risico's nam en andere weggebruikers in gevaar bracht is besloten om de achtervolging te staken." De man is dus niet aangehouden, maar zijn identiteit is bij de politie bekend.

De Eemnesserse laat vandaag weten dat ze over de grootste schrik heen is. "Met het kind en mij gaat het goed. Ik moet nog even afwachten of het kind weer op straat durft met de pony. De pony heeft er geen angst van over gehouden. Wel hoest hij heel erg. Ik wacht nog een dagje als het dan niet beter wordt laat ik de dierenarts er even naar kijken. De pony heeft de volle stofwolk in moeten ademen."

PvdA stelt vragen

Raadslid Wilma de Boer (PvdA Eemnes) gaat maandag vragen stellen tijdens de gemeenteraadsvergadering. "Als het zo hard ging met zoveel risico's moet er wel een goede reden voor zijn geweest vind ik. We willen het dorp wel een beetje veilig houden hè?"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>