Man opgepakt voor aanrijden motoragent | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Man opgepakt voor aanrijden motoragent

  Politie

EEMNES - De man die maandagavond na een achtervolging zijn auto achterliet op het parkeerterrein van hotel De Witte Bergen en daarna spoorloos bleek, is woensdag aangehouden. Het gaat om een 34-jarige Hilversummer. 

Maandag rond 17.30 uur wilden twee motoragenten een automobilist controleren die vermoedelijk met gestolen kentekenplaten rondreed. Bij de Larenseweg in Hilversum gaf het politiekoppel een stopteken. De man in de auto negeerde dat en ging er vandoor.

Na een achtervolging kwam de auto iets verderop tot stilstand aan de Ampèrestraat. De bestuurder gaf hierna vol gas en reed hard achteruit, in de richting van een motoragent. Deze kon hem niet ontwijken, waarna een aanrijding volgde. De agent raakte hierbij gewond.

Op het parkeerterrein van hotel De Witte Bergen langs de A1 trof de politie niet veel later de auto aan. De verdachte werd echter niet meer gevonden. Woensdag kon na recherchewerk alsnog een verdachte worden opgepakt. Hij zit vast voor verhoor. 

De motoragent die maandag gewond raakte bij de aanrijding en werd overgebracht naar het ziekenhuis, was dinsdag alweer thuis, zegt een politiewoordvoerder. "Achteraf was het een geluk bij een ongeluk. Wel is het psychisch natuurlijk een enorme klap als er iemand recht op je afrijdt. Het had ook heel anders kunnen aflopen. Hopelijk komt hij thuis tot rust."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>