Blaricummer opgepakt in grote oplichtingszaak | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Politie

Blaricummer opgepakt in grote oplichtingszaak

  Politie

BLARICUM - De 42-jarige Robert-Jan van der Zwaan uit Blaricum is dinsdagochtend aangehouden in zijn woning in Blaricum op verdenking van grootschalige oplichting via een webwinkel. Hij zit vast voor verhoor. 

Via het Landelijk Meldpunt Internet Oplichtingen (LMIO) komt een dossier op het bureau van de recherche in Hilversum terecht. Er is vanuit het hele land 167 keer aangifte gedaan van oplichting tegen een webwinkel. Het gaat om slachtoffers die via de webwinkel goederen hebben besteld en betaald, maar nooit hebben ontvangen.

Het gaat om goederen als witgoed, zonneschermen en jacuzzi's. De bedragen die de slachtoffers hebben betaald lopen uiteen van 170 euro tot 1.500 euro. Alle aangiften van de benadeelden zijn gebundeld door het LMIO en aangeboden voor onderzoek.

Rechercheonderzoek
Eind september 2018 gaat de recherche met de zaak aan de slag. De rechercheurs komen er snel achter dat de eigenaar op papier een katvanger is.  Dat is iemand die, meestal tegen betaling, een bedrijf of bv een bankrekening op naam heeft om zo de werkelijke eigenaar buiten schot te houden.

Van der Zwaan wordt verdacht van fraude met online handel, faillissement fraude, identiteitsfraude en valsheid in geschrifte. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>