Foto: Bob Awick

Slachtoffer na aanrijding Laren: 'Automobilist kwam aanrijden met veel te hoge snelheid'

  Politie

LAREN - Met gekneusde ribben en een hersenschudding zit een 19-jarige Larense een paar dagen na een aanrijding bij te komen. Haar vriend, een 17-jarige Hilversummer, zou er met eveneens een zware hersenschudding nog erger aan toe zijn.

Het ongeval ontstond zaterdagmiddag rond 16.00 uur op de kruising van de Graafland en Jan Hamdorfflaan, vlakbij haar woning in Laren. Daar werden de twee op een scooter aangereden door een automobilist. Die kwam weliswaar van rechts, echter - zegt zij - zij en haar vriend waren al op de kruising toen de automobilist eraan kwam rijden.

Bovendien zou hij veel te hard hebben gereden. "Je mag er maar dertig. Die automobilist kwam aanrijden met veel te hoge snelheid, zeker vijftig", zegt de Larense die liever niet met naam in de krant wil staan. "Ik ken de kruising uit mijn hoofd. Het is mijn eigen straat. Het is niet de eerste keer dat hier een aanrijding is. Ik zei nog tegen mijn vriend dat hij hier rustig moest rijden."

Het scooterduo ging bij de botsing hard onderuit. Twee ambulances kwamen ter plaatse, maar de opgeroepen traumaheli werd gecanceld. Het tweetal werd door ambulancepersoneel op hun verwondingen gecheckt. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De scooter is wel total loss. 

De politie laat weten dat het er voorlopig niet op lijkt dat de automobilist te hard zou hebben gereden. Het ziet er daarom niet naar uit dat de zaak verder zal worden onderzocht. 

Meer berichten