Laarder krijgt werkstraf voor bedreiging buurvrouw en vernieling | Laarder Courant
Foto: Pixabay

Laarder krijgt werkstraf voor bedreiging buurvrouw en vernieling

  Politie

LAREN - Een 57-jarige man uit Laren is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur waarvan de helft voorwaardelijk wegens een incident dat de man in maart van dit jaar had met zijn buren. Daarbij bedreigde hij zijn buurvrouw, vernielde hij een ruit waardoor haar tweejarig zoontje glassplinters in zijn gezicht kreeg en snijwonden opliep. Dat heeft de politierechter in Almere bepaald.

De man is het niet eens met de beslissing. Volgens hem sprak hij de buurvrouw aan omdat zij een fiets op de galerij had neergezet. De 57-jarige zei daarover: "Al vaker staan er vuilniszakken of andere rotzooi op het gangpad. Dat moet niet dus ik ben naar ze toe gegaan."

Toen hij met haar sprak heeft hij ook de geluidsoverlast die het gezin zou veroorzaken aangekaart. Daarbij sloeg hij met zijn hand op de muur om voor te doen hoe dat klonk. Ook sloeg hij tegen de ruit in de voordeur waardoor die brak. Verdachte: "Ik zag een sterretje in de voorruit maar hij was niet gebroken."

Geschreeuw
De man zou weggegaan zijn en hoorde direct daarna geschreeuw. Volgens hem was er een familielid of een kennis die vervolgens amok maakte. Verdachte: "Hij heeft waarschijnlijk die ruit kapot gemaakt waardoor dat kind is geraakt door glas." Zelf had hij geen kind gezien.

Zowel de officier van justitie, die ook een contactverbod eiste, als de rechtbank vonden het verhaal van de Laarder ongeloofwaardig. De vrouw verklaarde dat zij de deur opende en haar kinderen bij haar stonden toen haar buurman heel dreigend begon te slaan op de muur en vervolgens met zijn hand het glas in de voordeur vernielde. De glassplinters vlogen in het rond en splinters raakte haar zoontje. "Ik was doodsbang voor hem." De rechtbank volgde het verhaal van de vrouw. "Ik zie niet in waarom zij daarover zou liegen."

Geen contactverbod
Ook andere feiten duiden erop dat haar verklaring klopt. Het glas zou tot in de woonkamer zijn verspreid na de breuk en ook had de man verschillende kleine wondjes aan zijn hand. De politierechter heeft de man veroordeeld omdat hij vond dat dit niet de manier is om problemen met de buren op te lossen. Van een contactverbod ziet zij af: "U bent buren van elkaar dus u komt elkaar hoe dan ook tegen."

Meer berichten