Foto: Stockfoto

Afwezige Eemnesser half jaar de cel in voor onder meer inbraak in Trekpleister

  Politie

EEMNES - Een 40-jarige man uit Eemnes kwam dinsdag niet opdagen toen hij moest verschijnen voor de politierechter in Almere wegens een nare inbraak bij drogisterij Trekpleister aan de Veerstraat in Bussum op 20 mei van dit jaar. Ook was er geen advocaat die de belangen van de Eemnesser kon behartigen.

De man die samen met een tweede (nog voortvluchtige) inbreker de winkel in de nacht van 20 mei binnentrad, nam een grote hoeveelheden parfum en sigaretten mee. Bij de inbraak bracht het tweetal veel schade toe aan de winkel. Het is niet de eerste keer dat er bij Trekpleister in Bussum was ingebroken. In 2015 sloegen dieven de grote glazen deur in maakten voor duizenden euro's parfum buit.

Naast de inbraak moest de Eemnesser zich verantwoorden over de diefstal van een kentekenplaat op 2 februari 2018 van een particulier in Bussum en 230 euro en verstopte hij op 29 mei 2018 een barbecue aan de overkant het huis waar hij het apparaat uit de tuin had gestolen. Buren hadden dit gezien.

De officier acht alle zaken bewezen. Het feit dat hij niet is verschenen en ook geen contact heeft gelegd met de reclassering bracht de officier ertoe om een zware straf te eisen. Ook zijn enorme strafblad is strafverzwarend. De politierechter ging hier in mee en veroordeelde de Eemnesser tot zes maanden onvoorwaardelijke celstraf.

Meer berichten